?>

EKMEN “OKULLARDA PSİKOLOJİK DESTEK ARTIRILMALI”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin arttırılması konusunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu.

Politika - 2 yıl önce

Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaları konusunda önemli olduğunu vurgulan Ekmen söz konusu desteğin Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyinin sınırlı olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Tekin'e soru yönelten Ekmen “Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması noktasında Bakanlığınızca hangi projeler yürütülmektedir?” diye sordu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin arttırılması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Ekmen, bakanlığın sosyal destek hizmetleri kapsamında yaptığı çalışmaların son durumunu sordu.

“SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ARTIRILMALI”

Eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin eğitimin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Ekmen “Psikolojik ve sosyal destek hizmetleri, öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarını sağlamanın yanı sıra onların akademik başarılarını ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir. Ancak bu tür hizmetlerin Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyi hakkında sınırlı bilgi bulunmaktadır. Bu durum, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklar için daha fazla önlem alınmasını gerektirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN MOTİVASYONUNU BOZMAYIN”

2025-01-21 16:50 - Sağlık

KAMYONETTE 4 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-27 11:18 - Asayiş

ÖĞRETMENLERE ROBOT EĞİTİMİ VERİLDİ

2025-01-23 00:10 - Eğitim

AMATÖR LİGTE İLK DEVRE BİTİYOR

2025-01-28 12:35 - Spor

EKMEN “OKULLARDA PSİKOLOJİK DESTEK ARTIRILMALI”

2025-01-28 12:38 - Politika

BATMAN-DİYARBAKIR KÖPRÜSÜ MART’TA HİZMETE GİRİYOR

2025-01-24 12:45 - Gündem

DEM PARTİ’DEN SALDIRILARA KINAMA

2025-01-26 13:43 - Gündem

KAPKAÇÇILAR TUTUKLANDI

2025-01-23 00:11 - Asayiş

ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-27 14:45 - Asayiş

JANDARMADAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU

2025-01-22 15:37 - Asayiş

İlgili Haberler

SP’Lİ FIRAT’TAN AİLE VE OKUL İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

18:53 - Politika

VALİ CANALP’TEN ADALET KOMİSYONU BAŞKANI YILDIRIM’A ZİYARET

19:08 - Politika

SİNCAR VE ÖZDEMİR VURULDUKLARI YERDE ANILDI

15:14 - Politika

DEVA’DAN SAADET’E ZİYARET

17:13 - Politika

ODUNCU’DAN 3 BİN 900 TL’LİK SINAV ÜCRETİNE TEPKİ

14:03 - Politika

Günün Manşetleri

BATMANLI YAZAR ABDÜLHAKİM İÇER’İN ‘SEVDALI YOLCUYA’ KİTABI RAFLARDA

20:02 - Gündem

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNDE BİR İYİLEŞME GÖRÜLMÜYOR”

20:01 - Gündem

DEMİRHAN’DAN ‘ORTAK AKIL’ VURGUSU

20:00 - Gündem

FERDİ KURT’TAN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE DESTEK MESAJI

19:59 - Gündem

FIRAT “TÜRKİYE’DE TOPLUMSAL GÜVEN ZAYIFLIYOR”

19:58 - Gündem