?>

İL BAŞKANI YILMAZ “HALKIN YARISI BORÇ BATAĞINDA”

Demokrasi ve Atılım Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik krizin toplumun her kesimini derinden etkilediğini belirterek, vatandaşların büyük bölümünün borçla ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

Gündem - 1 yıl önce

Her cebe bir kredi kartı girdi ama bir maaş, o cebin borcunu bile kapatamaz hale geldi diyen İl Başkanı Yılmaz, asgari ücretlilerin ay sonunu borçla getirdiğini ve kredi kartlarının artık geçim aracı haline dönüştüğünü ifade etti.

“ARTIK İNSANLAR EVLENMEYİ HAYAL BİLE EDEMİYOR”

Yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığını, buna rağmen maaşların yerinde saydığını vurgulayan İl Başkanı Yılmaz, zamların ise aralıksız sürdüğünü belirterek “Sözde bu yıl 'aile yılı' ilan edilmişti, ancak aileye yönelik somut hiçbir icraat göremedik. Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle insanlar evlilikten kaçar hale geldi. Her ne kadar bu durum örtbas edilmeye çalışılsa da halkın yaşadığı ekonomik zorluklar artık göz ardı edilemez bir noktaya geldi” dedi.

“ALIM GÜCÜ HER GÜN DÜŞÜYOR”

İl Başkanı Yılmaz, alım gücünün her geçen gün daha da düştüğüne dikkat çekti.

Fiyatların sürekli yükseldiğini, düşüşün ise yaşanmadığını belirten İl Başkanı Yılmaz “Hayat şartları iyileşmedi. İnsanımız temel ev ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Artık biri sevdiğine hediye bile alamıyor. Her harcama, ekonomik bir yük haline geldi” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin adeta hayatta kalma mücadelesi verdiğini, gençlerin ise evlilik hayallerini ertelemek zorunda kaldığını kaydeden İl Başkanı Yılmaz, ekonomik baskının aile kurumunu da olumsuz etkilediğini dile getirdi.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR, HER ŞEY SADECE LAFTA KALIYOR"

İl Başkanı Yılmaz, yaşanan sorunlara kalıcı ve etkili çözümler üretilmesi gerektiğini belirterek, hükümeti halkın gerçek sorunlarına kulak vermeye ve acilen adım atmaya çağırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

VOLEYBOL AMPÜTE TAKIMI AVRUPA KUPALARINA KATILMA HAKKI KAZANDI

2025-05-07 11:14 - Sağlık

KADINLARA RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMASI YAPILDI

2025-05-08 10:45 - Sağlık

PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!

2025-05-06 14:46 - Sağlık

İL BAŞKANI YAŞAR'DAN ÖZEL'E YAPILAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

2025-05-04 23:06 - Politika

ÖNDER’İN BATMAN’DAKİ TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM

2025-05-06 12:16 - Politika

PLASENTA PREVİA TANILI GEBEYE GERCÜŞ’TE HAYAT VEREN MÜDAHALE

2025-05-06 12:14 - Sağlık

MİNİK MUCİTLER TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI'NDA

2025-05-08 10:53 - Eğitim

VALİ CANALP “ÖĞRENCİLERİMİZ DESTAN YAZMAYA DEVAM EDİYOR”

2025-05-07 12:08 - Eğitim

MEDİCAL POİNT’TEN ASTIM FARKINDALIĞINA KATKI

2025-05-05 19:27 - Sağlık

“TEKNOLOJİYİ DEĞERLERLE YÖNLENDİRMELİYİZ”

2025-05-04 23:00 - Eğitim

İlgili Haberler

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem

Günün Manşetleri

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem