?>

3. GASTRONOMİ FESTİVALİ TAMAMLANDI

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 3. Gastronomi Festivali, Batman şehrinin kültürel mirasını tanıtma ve gastronomi turizmini teşvik etme misyonunun bir parçası olarak başarıyla tamamlandı.

Gündem - 1 yıl önce

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi İl Özel İdare, İl Kültür Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Merkez Kampüste düzenlenen festival ile bölgenin zengin mutfak kültürü misafirlere tanıtıldı.

48 firmanın katılım sağladığı festivalde, içli köfte, şam börek, mumbar dolması, mehir ve danuk gibi yöresel lezzetler ücretsiz olarak hem öğrencilere hem katılımcılara sunuldu. Festival kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Gastro-Art" adlı resim sergisi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı fotoğraf sergisi de açıldı. Gastro-Art sergisinde, lisans öğrencilerinin yağlı boya tekniğiyle hazırladığı eserler, Batman'ın yöresel ürünleri ve mutfak kültürünü sanatsal bir dille yorumlandı.

Gastronomi Festivalinin üçüncüsüne ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “Batman Üniversitesinde geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizle sadece yöresel yemeklerimizi tanıtmıyor, şehrimizin ve kültürümüzün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sunuyoruz. Şehrimizden festivale katılım sağlayan firmalara ve festivalin düzenlenme aşamasında emek gösteren Turizm Fakültesi akademik ve idari personeline katkılarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Demir’in konuşmalarının ardından festivale katılım sağlayan firmalara plaket verildi, hatıra fotoğrafı çekildi. Festival açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Demir, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, TPAO Batman Müdürü Bilal Altunç, Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz, il protokolü, rektör yardımcıları ve akademisyenlerle birlikte stantları gezdi.

Haftanın Öne Çıkanları

GIDA NUMUNELERİ ALINDI

2025-05-15 10:48 - Sağlık

AORT DAMAR YIRTILMASI GEÇİREN HASTA ZORLU OPERASYONLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

2025-05-16 14:59 - Sağlık

ÜÇÜZ BEBEKLER 14 GÜNLÜK TEDAVİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLDİ

2025-05-14 17:05 - Sağlık

ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

2025-05-15 10:56 - Politika

GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI

2025-05-13 11:05 - Sağlık

EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”

2025-05-15 10:00 - Politika

BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI

2025-05-15 10:01 - Politika

SAADET, KOZLUK’TA SEÇİME GİTTİ

2025-05-12 17:48 - Politika

2. FENX OLİMPİYATLARI FİNAL PROGRAMI YAPILDI

2025-05-12 17:55 - Eğitim

2 KİLO 500 GRAM SKUNK ELE GEÇİRİLDİ

2025-05-14 10:50 - Asayiş

İlgili Haberler

SASON’DA SUÇLA MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

17:43 - Gündem

BAYAN CANALP, AİLE VİZYON ÇALIŞTAYI PROGRAMINA KATILDI

17:40 - Gündem

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

17:36 - Gündem

FEN İŞLERİ SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

17:34 - Gündem

SIFIR NOKTASINDAKİ ÜRETİCİYE YOL MÜJDESİ!

16:22 - Gündem

Günün Manşetleri

SASON’DA SUÇLA MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

17:43 - Gündem

STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ

17:43 - Sağlık

ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE

17:42 - Spor

19 MAYIS SPOR’A ÖDÜL JESTİ

17:41 - Spor

BAYAN CANALP, AİLE VİZYON ÇALIŞTAYI PROGRAMINA KATILDI

17:40 - Gündem