?>

FIRAT “GENÇ ÖLÜMLERİ KAYGI VERİCİ BOYUTTA”

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, kentte son dönemde artan silahlı ve bıçaklı kavgalara dikkat çekerek gençler arasında yaşanan ölümlerin toplumda büyük endişe yarattığını söyledi.

Politika - 2 ay önce

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, özellikle gençlerin geleceğe dair umutsuzluğunun ve ekonomik sıkıntıların şiddet olaylarını tetiklediğini vurguladı. İl Başkanı Fırat, daha önce intihar vakalarıyla gündeme gelen genç ölümlerinin artık yerini kavga ve cinayetlere bıraktığını belirterek “Bu olaylar sadece hayatını kaybeden gençlerimizi değil; ailelerini, arkadaşlarını ve mahalleleri de derinden sarsıyor” dedi.

“TOPLUM GERGİN, GENÇLER UMUTSUZ”

Ekonomik şartların kötüleşmesinin toplumsal gerginliği artırdığını kaydeden İl Başkanı Fırat, asıl sorunun gençlerin gelecek kaygısı ve tükenen umutlar olduğunu ifade etti. İnanç ve manevi değerlerden uzaklaşmanın da süreci olumsuz etkilediğini dile getirdi.

“SİLAHSIZLANMA VE EĞİTİM ŞART”

Saadet Partisi olarak bu vahim tablonun acilen ele alınması gerektiğini söyleyen İl Başkanı Fırat, şu çağrıda bulundu: Siyasi iktidar başta olmak üzere tüm STK’lar ve eğitim kurumları bir araya gelmeli, Gençlere yönelik öfke kontrolü ve çatışma çözümü eğitimleri yaygınlaştırılmalı, Silahsızlanma konusunda ciddi tedbirler alınmalı ve gerekli yasalar çıkarılmalı.

“SOSYAL PATLAMALAR YAŞANMADAN ÖNLEM ALINMALI”

İl Başkanı Fırat, artan şiddetin ileride daha büyük toplumsal sorunlara yol açabileceğini belirterek “Her gün gençlerimizin canı gidiyor, yürekler yanıyor. Daha vahim sonuçlar ortaya çıkmadan herkes sorumluluk almalı” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

TİRYAKİ, TBMM’DE BATMAN’IN SORUNLARINI KONUŞTU

2025-11-12 13:59 - Politika

FIRAT “GENÇ ÖLÜMLERİ KAYGI VERİCİ BOYUTTA”

2025-11-14 17:59 - Politika

25 İLDE SİBER SUÇ OPERASYONU

2025-11-11 15:28 - Asayiş

DEVA PARTİSİ’NDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İÇİN ADALET ÇAĞRISI

2025-11-12 15:01 - Eğitim

UYUŞTURUCU TİCARETİNE SUÇÜSTÜ!

2025-11-10 15:12 - Asayiş

RAMANLILAR’DAN KANLI OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

2025-11-10 15:07 - Spor

SİBER SUÇLAR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI

2025-11-09 19:21 - Asayiş

SPORLA BÜYÜYEN BATMAN: 5 BİNDEN FAZLA SPORCUYA ULAŞILDI

2025-11-11 15:18 - Spor

ZEYNEP ODUNCU KUTEVİ’DEN ACI OLAYA TEPKİ

2025-11-10 15:17 - Gündem

DEM PARTİ EDİP SOLMAZ’I ANDI

2025-11-13 18:10 - Gündem

İlgili Haberler

AKKUŞ “TPAO KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

16:51 - Politika

HRANT DİNK İÇİN ADALET ÇAĞRISI

17:01 - Politika

DEM’LİLERDEN ROJAVA TEPKİSİ

02:23 - Politika

BATMAN BAROSU’NDAN IRKÇILIK VE ŞİDDETE SERT TEPKİ

02:21 - Politika

İL BAŞKANI FIRAT’TAN ZAMLARA TEPKİ

19:18 - Politika

Günün Manşetleri

GERCÜŞ’TE KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILIYOR

16:01 - Gündem

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJE TOPLANTISI YAPILDI

16:00 - Gündem

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDEN GURUR VEREN BAŞARI

15:59 - Gündem

KENT GENELİNDE YOĞUN TEMİZLİK ÇALIŞMASI

15:57 - Gündem

BAŞKAN KAPLAN’DAN MÜDÜR GÜMÜŞ’E ZİYARET

15:57 - Gündem