?>

“BU DÜZENLEME HALKIN LEHİNE DEĞİL”

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada iktidarın vergi politikasını eleştirdi. Oduncu, iktidarın kaynak arayışında “hep aynı kesimin kapısını çaldığını” söyledi.

Politika - 5 ay önce

“SERMAYE KORUNUYOR, YÜK EMEKÇİNİN SIRTINDA”

Oduncu, düzenlemenin büyük fon yöneticileri ve yüksek sermaye gruplarına avantaj sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de sermaye kazançlarının vergi yükü çok düşük; buna karşılık emekçi marketten ekmek alırken bile vergiyi peşin ödüyor. Milyonluk fon gelirlerinde ise devlet istisna yaratıyor.”

“GERÇEK VERGİLENDİRİLMESİ GEREKEN ALANLARA DOKUNULMUYOR”

Milletvekili Oduncu, rant vergisi, kripto varlık vergisi ve servet vergisi gibi alanlara dokunulmadığını, bunun yerine küçük esnafın, dar gelirlinin ve ruhsatla çalışan emekçilerin hedef alındığını vurguladı. Teklifin “vergide adalet değil, sınıfsal ayrıcalık düzeni” içerdiğini söyleyen Oduncu, ekonominin yalnızca finans merkezlerinden ibaret olmadığını, Anadolu’daki üretici ve emekçilerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Fon kazançlarının artan oranlı şekilde vergilendirilmesi gerektiğini belirten Oduncu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu mesele teknik değil sınıfsal bir tercihtir. Biz emeğin, yoksulun ve küçük üreticinin yanındayız. Vergide adalet güçlüden değil, haklıdan yana olmalıdır.”

Haftanın Öne Çıkanları

SAĞLIK TESİSLERİNDE HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK İNCELEMELER

2025-11-24 13:52 - Sağlık

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

2025-11-21 15:48 - Eğitim

“BU DÜZENLEME HALKIN LEHİNE DEĞİL”

2025-11-27 16:00 - Politika

MATEMATİK ÖĞRETMENLERİYLE LGS ANALİZ TOPLANTISI

2025-11-27 10:18 - Eğitim

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONSERİNE YOĞUN İLGİ

2025-11-25 15:48 - Eğitim

OTO YIKAMADA HUSUMETLİ GRUPLAR ARASINDA GERGİNLİK

2025-11-26 15:57 - Asayiş

EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER AYNI ANDA

2025-11-21 15:31 - Eğitim

 12 KİLO UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-11-25 15:43 - Asayiş

PETROLSPORLU ATLETLER MİLLİ TAKIMA DAMGA VURDU

2025-11-27 10:38 - Spor

TPAO’NUN MİNİK SULTANLARI GELECEĞE SERVİS ATIYOR

2025-11-25 15:31 - Spor

İlgili Haberler

YILMAZ’DAN EKONOMİK POLİTİKALARA SERT ELEŞTİRİ

02:15 - Politika

“SAĞLIK HAKKI ERTELENEMEZ”

17:31 - Politika

“CEZAEVLERİNDE YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

17:29 - Politika

DEM PARTİLİ VEKİLDEN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

13:50 - Politika

“İHMAL VE DELİL KARARTMA ARAŞTIRILSIN”

13:50 - Politika

Günün Manşetleri

MUTLU SON!

14:18 - Spor

PANEL BASKININDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

14:18 - Asayiş

İHD, KADRİ YILMAZ’IN AKIBETİNİ SORDU

14:17 - Gündem

TPAO PETROLSPOR’DAN NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK

14:09 - Spor

YILMAZ’DAN EKONOMİK POLİTİKALARA SERT ELEŞTİRİ

02:15 - Politika