?>

TÜSKA AKREDİTASYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında kalite standartlarının geliştirilmesi ve hasta güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen ‘Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşlarında TÜSKA Akreditasyonu Süreci Bilgilendirme Toplantısı’ Batman İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Batman’da gerçekleştirildi.

Gündem - 4 ay önce

Toplantıya Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) Başkanı Doç. Dr. Bayram Demir, Sağlık Bakanı Danışmanı ve aynı zamanda TÜSKA AYBK Üyesi Dr. Hasan Güler, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz ve hizmet başkanları, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu ile Batman’da faaliyet gösteren özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından TÜSKA Başkanı Doç. Dr. Bayram Demir ile Sağlık Bakanı Danışmanı ve TÜSKA AYBK Üyesi Dr. Hasan Güler tarafından akreditasyon sürecine ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumlarda TÜSKA akreditasyon sürecinin kapsamı, başvuru kriterleri, değerlendirme mekanizmaları ve sağlık tesislerinde kalite kültürünün kurumsallaştırılması konuları ele alındı. Akreditasyonun; hasta güvenliği, hizmet standardizasyonu, risk yönetimi ve sürekli iyileştirme süreçlerine sağlayacağı katkılar vurgulandı.

Programın devamında gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar tarafından yöneltilen sorular yanıtlandı; uygulama sürecine ilişkin tereddütler giderildi ve sahadaki beklentiler değerlendirildi.

Toplantının sonunda plaket takdimi gerçekleştirildi. TÜSKA Başkanı Doç. Dr. Bayram Demir’e plaketini Dr. Ayten Canalp takdim etti. Sağlık Bakanı Danışmanı ve TÜSKA AYBK Üyesi Dr. Hasan Güler’e ise plaketini İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz verdi.

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

MİNİKLERE 112 FARKINDALIK EĞİTİMİ

2026-02-16 02:47 - Eğitim

RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI

2026-02-15 02:09 - Eğitim

OTOGARDA 3 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2026-02-15 02:09 - Asayiş

GAZETECİLER KAHVALTIDA AĞIRLANDI

2026-02-09 14:08 - Politika

DEVA’DAN YOĞUN SAHA MESAİSİ

2026-02-09 14:07 - Politika

HÜDA PAR’DAN KÜRTÇE ANADİL YÜRÜYÜŞÜ

2026-02-15 17:50 - Politika

ADIYAMAN’DA ZİRVE TPAO PETROLSPOR’UN

2026-02-15 02:04 - Spor

TAEKWONDO ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

2026-02-12 16:10 - Spor

FİRARİ ŞAHIS JASAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

2026-02-15 02:07 - Asayiş

SİLAHLI KUYUMCU SOYGUNU AYDINLATILDI

2026-02-09 14:06 - Asayiş

İlgili Haberler

YANGIN RİSKİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

00:26 - Gündem

YAZ KUR’AN KURSLARI SEMİNERİ YAPILDI

00:21 - Gündem

35 YILLIK İTFAİYECİLİK MESLEĞİNİ EMEKLİLİKLE TAÇLANDIRDI

00:19 - Gündem

OTOBÜS DURAKLARI TEMİZLENİYOR

00:17 - Gündem

28 NOKTADA 6 BİN TONUN ÜZERİNDE ASFALT SERİMİ

14:26 - Gündem

Günün Manşetleri

YANGIN RİSKİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

00:26 - Gündem

HAREZMÎ EĞİTİM MODELİ YILSONU SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

00:25 - Eğitim

YAZ KUR’AN KURSLARI SEMİNERİ YAPILDI

00:21 - Gündem

35 YILLIK İTFAİYECİLİK MESLEĞİNİ EMEKLİLİKLE TAÇLANDIRDI

00:19 - Gündem

OTOBÜS DURAKLARI TEMİZLENİYOR

00:17 - Gündem