?>

RAMANLI “ENFLASYON HEDEFİ İLK AYDAN ÇÖKTÜ”

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanan hedeflerle uyuşmadığını, hayat pahalılığının yükünü ise emekli ve asgari ücretlinin çektiğini vurguladı.

Politika - 3 saat önce

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Ocak ayı enflasyon oranlarını ve gençler arasında artan akran zorbalığı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ENFLASYONLA MÜCADELENİN KOLAY OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Ocak ayında açıklanan enflasyon verilerini değerlendiren Milletvekili Ramanlı, beklenen baz etkisinin devreye girmediğini belirtti.

Milletvekili Ramanlı “Ocak ayında enflasyon aylık %4,84, yıllık %30,65 olarak gerçekleşmiştir. Beklenen baz etkisi devreye girmemiş, enflasyonla mücadelenin söylendiği kadar kolay olmadığı daha ilk aydan ortaya çıkmıştır” dedi.

Merkez Bankası'nın yılsonu hedeflerine değinen Milletvekili Ramanlı “Merkez Bankası yılsonu için %16 enflasyon hedefi açıklamıştı. Bu hedefin tutması için bundan sonra her ay enflasyonun %1’in altında gelmesi gerekiyordu. Ancak daha ilk aydan bu hedef fiilen çökmüştür. Nitekim Merkez Bankası, enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmiş, 2026 yılı TÜFE tahminini %15 ila 21 aralığına çıkarmıştır. Buna rağmen %16 hedefinin kâğıt üzerinde korunması, hedef–gerçeklik arasındaki kopukluğu daha da görünür hâle getirmiştir” dedi.

“VATANDAŞIN BELİNİ BÜKEN KİRA VE EĞİTİMDİR”

Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslama yapan Milletvekili Ramanlı, enflasyonla mücadelede vatandaşın hayatına yansıyan somut bir iyileşme olmadığını dile getirdi.

Hizmet kalemlerindeki fiyat artışlarına dikkat çeken Milletvekili Ramanlı “Bugün enflasyondaki ana baskı hizmet kalemlerinden gelmektedir. Özellikle kira ve eğitim fiyatları, vatandaşın belini büken temel unsurlar hâline gelmiştir. Pazardaki yangın, mutfaktaki daralma ve kiradaki artış, resmî hedeflerin çok ötesinde bir hayat pahalılığına işaret etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“MAAŞLAR DAHA İLK AYDAN ERİDİ”

Hayat pahalılığının faturasını sabit gelirlilerin ödediğini belirten Milletvekili Ramanlı “Bu tablonun bedelini yine sabit gelirli, emekli ve asgari ücretli ödemektedir. En düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye çıkarılmıştır; ancak sadece ocak ayındaki enflasyon bu maaşın 968 TL’sini daha ilk ayda eritmiştir. Asgari ücret 28.075 TL olmuştur; Ocak enflasyonu bu ücretin 1.358 TL’sini alıp götürmüştür” ifadelerini kullandı.

Şubat ayında Ramazan etkisi ve kış koşulları nedeniyle gıda fiyatlarında artış beklendiğini hatırlatan Milletvekili Ramanlı “Vatandaş pazarda, mutfakta, kirada başka bir gerçek yaşamaktadır; alım gücü her ay biraz daha düşmektedir” dedi.

“ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI ÇOK YÖNLÜ BİR SOSYAL SORUNDUR”

Basın toplantısında toplumsal olaylara da yer ayıran Milletvekili Ramanlı, gençler arasında artan şiddet ve akran zorbalığının eğitim, aile ve toplumsal boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Ramanlı “Günümüzde şiddet ve akran zorbalığı ciddi bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Bu nedenle çözümün de önleyici, bütüncül ve sürdürülebilir politikalarla ele alınması gerekmektedir” dedi.

Zorbalığın bir güç göstergesi olarak algılanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Ramanlı “Zorbalığın 'güç' veya 'popülerlik' göstergesi olarak algılanmasının önüne geçmek için caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı, empati ve dayanışmayı teşvik eden okul ve medya kampanyaları artırılmalıdır. Aile içi sorunlar, ihmal ve travmaların şiddet davranışıyla ilişkili olduğu dikkate alınarak yalnızca mağdura değil faile yönelik olarak da sosyal hizmet, eğitim ve psikolojik destek sistemleri koordineli çalışmalıdır” dedi.

“MEDYA DENETİMLERİ GÜÇLENDİRİLMELİ”

Dijital içeriklerin ve medyanın şiddeti normalleştirdiğine dikkat çeken Milletvekili Ramanlı, yaşa uygunluk denetimlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Milletvekili Ramanlı, sözlerini şöyle tamamladı “Medya ve dijital içeriklerde şiddetin normalleştirilmesi, özellikle çocuk ve gençlerin davranışlarını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle yaşa uygunluk denetimleri güçlendirilmeli, şiddeti özendirici içeriklere yaptırım uygulanmalıdır. Unutulmamalıdır ki suça sürüklenen de suça maruz kalan da bizim çocuklarımızdır. Onlara huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir dünya sunmak hepimizin sorumluluğudur”

Haftanın Öne Çıkanları

OTOGARDA 3 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2026-02-15 02:09 - Asayiş

BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR

2026-02-12 16:22 - Gündem

11 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

2026-02-12 16:23 - Asayiş

RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI

2026-02-15 02:09 - Eğitim

BASKİ’DEN TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI

2026-02-12 16:18 - Gündem

ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI

2026-02-12 16:20 - Gündem

BAKAN ERSOY, HASANKEYF’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

2026-02-15 02:11 - Gündem

ADIYAMAN’DA ZİRVE TPAO PETROLSPOR’UN

2026-02-15 02:04 - Spor

FİRARİ ŞAHIS JASAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

2026-02-15 02:07 - Asayiş

TAEKWONDO ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

2026-02-12 16:10 - Spor

İlgili Haberler

“BATMAN FİİLEN TEK HASTANEYE MAHKUM EDİLMİŞ”

12:13 - Politika

HÜDA PAR’DAN KÜRTÇE ANADİL YÜRÜYÜŞÜ

17:50 - Politika

GAZETECİLER KAHVALTIDA AĞIRLANDI

14:08 - Politika

DEVA’DAN YOĞUN SAHA MESAİSİ

14:07 - Politika

İL BAŞKANI ŞAHİN’DEN BERAT KANDİLİ MESAJI

15:50 - Politika

Günün Manşetleri

RAMANLI “ENFLASYON HEDEFİ İLK AYDAN ÇÖKTÜ”

03:39 - Politika

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ FİZYOTERAPİST HİZMETİ

03:38 - Gündem

İHH BATMAN’DAN HALEP’TE YÜREK ISITAN YARDIM

03:37 - Gündem

KÜÇÜK ADIMLARA BÜYÜK SAĞLIK DOKUNUŞU

03:24 - Gündem

HAVALİMANI ÇEVRECİ DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK OLUYOR

03:23 - Gündem