?>

ASFALT YAMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Batman’da ulaşım güvenliğini artırmak ve sürüş konforunu yükseltmek amacıyla başlatılan asfalt bakım ve onarım çalışmaları kent genelinde planlı ve programlı şekilde devam ediyor.

Gündem - 10 saat önce

Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan saha incelemelerinde, mücavir alan sınırları içerisinde yaklaşık 1.500 adet irili ufaklı asfalt yama ihtiyacı bulunduğu belirlendi. Bu kapsamda ekipler, özellikle altyapı çalışmaları sonrası oluşan yol bozulmalarını etaplar halinde onarıyor.

Elektrik altyapı çalışmaları nedeniyle Petrol, Bayındır ve Körik mahallelerinde yaklaşık 9 kilometrelik alanda; doğalgaz çalışmaları kapsamında ise 19 Mayıs, Çay ve Kısmet mahallelerinde toplam 6 kilometrelik kanal kazısına müdahale ediliyor. Ayrıca Hilal, Kültür ve GAP mahallelerinde de asfalt yama çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda, Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında teknik altyapı hizmetlerinin yapımı ve denetimi titizlikle sağlanıyor. İşlemleri tamamlanan sokak ve caddelerde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hızlı bir şekilde asfalt onarım müdahalesi gerçekleştiriliyor.

5 AYRI EKİP SAHADA

Kar ve buzlanma nedeniyle oluşan deformasyonlara hızlı müdahale edebilmek amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5 ayrı asfalt yama ekibi görev yapıyor.

İkisi torba asfalt, ikisi sıcak asfalt ve biri asfalt robot ekibi olmak üzere sahada aktif olarak çalışan ekipler; küçük çaplı çukurlardan ana arterlerdeki geniş yüzey bozulmalarına kadar birçok noktada onarım gerçekleştiriyor.

Torba asfalt ekipleri soğuk asfaltla noktasal müdahalelerde bulunurken, sıcak asfalt ekipleri uzun kanal yamaları ve geniş alanlardaki deformasyonları gideriyor. Asfalt robot ekibi ise özellikle ana arterlerde hızlı ve teknik müdahale imkânı sağlıyor.

10 OCAK’TAN BUGÜNE 880 MÜDAHALE

10 Ocak 2026 tarihinden bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında 22 kanal yama ve 858 asfalt yama olmak üzere toplam 880 noktada onarım tamamlandı.

Kent genelinde daha güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla yol bakım ve onarım çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

OTOGARDA 3 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2026-02-15 02:09 - Asayiş

RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI

2026-02-15 02:09 - Eğitim

BAKAN ERSOY, HASANKEYF’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

2026-02-15 02:11 - Gündem

FİRARİ ŞAHIS JASAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

2026-02-15 02:07 - Asayiş

ADIYAMAN’DA ZİRVE TPAO PETROLSPOR’UN

2026-02-15 02:04 - Spor

KÜLTÜR VE TURİZM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

2026-02-15 02:05 - Gündem

YOL VE KALDIRIM YENİLEME SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

2026-02-15 02:04 - Gündem

DENETİMLİ SERBESTLİK SİSTEMİ 21 YAŞINDA

2026-02-15 02:06 - Gündem

TÜSKA AKREDİTASYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2026-02-16 02:55 - Gündem

MİNİKLERE 112 FARKINDALIK EĞİTİMİ

2026-02-16 02:47 - Eğitim

İlgili Haberler

TEMİZLİK İŞLERİ’NDEN GECE MESAİSİ

17:08 - Gündem

İKİZ TEPE MEZARLIĞI’NDA BUDAMA TAMAMLANDI

17:07 - Gündem

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ FİZYOTERAPİST HİZMETİ

03:38 - Gündem

İHH BATMAN’DAN HALEP’TE YÜREK ISITAN YARDIM

03:37 - Gündem

KÜÇÜK ADIMLARA BÜYÜK SAĞLIK DOKUNUŞU

03:24 - Gündem

Günün Manşetleri

KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 28 BİN 360 PAKET ELE GEÇİRİLDİ

17:11 - Asayiş

ASFALT YAMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

17:09 - Gündem

TEMİZLİK İŞLERİ’NDEN GECE MESAİSİ

17:08 - Gündem

İKİZ TEPE MEZARLIĞI’NDA BUDAMA TAMAMLANDI

17:07 - Gündem

RAMANLI “ENFLASYON HEDEFİ İLK AYDAN ÇÖKTÜ”

03:39 - Politika