?>

İL BAŞKANI YILMAZ'DAN HÜKÜMETE ZAM ÇAĞRISI

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak, emekli, memur, işçi ve asgari ücretli vatandaşlara yapılacak zamların yalnızca enflasyon oranıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.

Politika - 1 ay önce

Temmuz ayında açıklanacak maaş artışlarının milyonlarca vatandaş tarafından umutla beklendiğini ifade eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, mevcut ekonomik koşullarda yalnızca resmi enflasyon oranına göre yapılacak zamların hayat pahalılığı karşısında yetersiz kalacağını savundu.

Vatandaşların alım gücünün her geçen gün azaldığını dile getiren İl Başkanı Yılmaz, kira, gıda, ulaşım ve enerji gibi temel yaşam giderlerindeki artışın sabit gelirli kesimlerin geçim mücadelesini daha da zorlaştırdığını söyledi.

Maaş artışlarının belirlenmesinde vatandaşın gerçek yaşam maliyetlerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden İl Başkanı Yılmaz, emekliler, memurlar, işçiler ve asgari ücretle çalışanların insanca yaşayabilecekleri bir gelir seviyesine kavuşturulmasının önemine dikkat çekti.

Emeklilerin uzun yıllar ülkeye hizmet ettiğini belirten İl Başkanı Yılmaz, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmelerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Memurların kamu hizmetini fedakârca yerine getirdiğini, işçilerin üretimin temel unsurlarından biri olduğunu ve asgari ücretli çalışanların da ekonomik yükün önemli bir kısmını taşıdığını ifade eden İl Başkanı Yılmaz, bu kesimlerin geçim sıkıntısıyla baş başa bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda enflasyon nedeniyle maaşlarda yaşanan alım gücü kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini belirten İl Başkanı Yılmaz, Temmuz 2026 maaş düzenlemesinin yalnızca rutin bir zam değil, sosyal adaletin sağlanmasına katkı sunacak bir adım olması gerektiğini dile getirdi.

Hükümete çağrıda bulunan İl Başkanı Yılmaz, emekliler, memurlar, işçiler ve asgari ücretli çalışanlara refah payını da içeren, gerçek yaşam koşullarına uygun, adil ve kalıcı bir ücret artışı yapılmasını istedi.

Açıklamasının sonunda İl Başkanı Yılmaz, emeğin karşılığının tam olarak verildiği, vatandaşların geleceğe güvenle bakabildiği bir Türkiye'nin mümkün olduğunu belirterek, DEVA Partisi'nin emeğin, adaletin ve sosyal refahın yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ

2026-06-30 16:14 - Sağlık

“TÜM SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

2026-06-26 03:17 - Politika

İL BAŞKANI YILMAZ'DAN HÜKÜMETE ZAM ÇAĞRISI

2026-07-01 16:21 - Politika

MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU

2026-06-26 03:12 - Eğitim

“KÖKLERDEN GELECEĞE EĞİTİM YOLCULUĞUMUZ SÜRÜYOR”

2026-06-27 17:09 - Eğitim

SAADET PARTİSİ İL DİVANINI YAPTI

2026-06-29 15:35 - Politika

TİMOKLULAR BATMAN’I TAVLADA YARIŞTIRDI

2026-07-01 16:14 - Spor

BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

2026-06-26 03:10 - Eğitim

OKULLAR TATİL, HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ SPOR KURSLARINA

2026-06-27 17:09 - Spor

KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

2026-06-24 16:40 - Eğitim

İlgili Haberler

KAYIPLAR İÇİN 750’NCİ KEZ SESLENDİLER

19:23 - Politika

BAŞKAN IŞIK’IN BARIŞ GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

13:57 - Politika

SAADET’TEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI

17:52 - Politika

SAADET’TEN MHP’YE NEZAKET ZİYARETİ

17:27 - Politika

"TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER”

03:48 - Politika

Günün Manşetleri

KAYIPLAR İÇİN 750’NCİ KEZ SESLENDİLER

19:23 - Politika

KRİPTO TUZAĞINA DARBE: 9 GÖZALTI

13:51 - Asayiş

OSB’DE YENİ SANAYİ ALANLARI GÖRÜŞÜLDÜ

13:50 - Gündem

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINA MEHMET EKİN ATANDI

13:49 - Gündem

KUR’AN KURSLARINA REKOR KATILIM: 28 BİN 181 ÖĞRENCİ

13:48 - Gündem