?>

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Batman Valiliği koordinasyonunda yürütülen ‘Bağımlılıkla Mücadelede Aile ve Toplum Temelli Bütüncül Destek Projesi (Batman Modeli)’ kapsamında kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalar sürüyor.

Gündem - 1 saat önce

Bu kapsamda Batman Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu, Batman Modeli Proje Birimini ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı ve ortak çalışma alanlarını değerlendirdi.

Gerçekleştirilen toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü M. Zeki Eryarsoy, İl Müdür Yardımcısı Ümit Çiçek, Batman Modeli Proje Koordinatörü Mehmet Alan Akyüz, proje koordinasyon ekibi, Batman Yeşilay Şube Başkanı M. Orhan Ediz, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışanları ile Yeşilay Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Batman Modeli kapsamında yürütülen koruyucu ve önleyici hizmetler, mobil ekip çalışmaları, risk gruplarına yönelik saha faaliyetleri, aile odaklı müdahale süreçleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları, rehabilitasyon sonrası takip hizmetleri ile sosyal uyum ve istihdam destekleri hakkında kapsamlı sunum gerçekleştirildi.

Batman Modeli Proje Koordinatörü Mehmet Alan Akyüz, proje kapsamında il genelinde yürütülen çalışmalar, kurumlar arası koordinasyon mekanizması ve Batman Modeli'nin bütüncül yaklaşımı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda ayrıca, Batman Valiliği koordinasyonunda sürdürülen bağımlılıkla mücadele çalışmalarında Yeşilay ve YEDAM ile ortak eğitim programları, farkındalık faaliyetleri, aile eğitimleri, saha çalışmaları ve danışmanlık hizmetleri konusunda iş birliği imkanları ele alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü M. Zeki Eryarsoy, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca tedavi süreciyle sınırlı olmadığını belirterek, aileyi merkeze alan koruyucu ve önleyici çalışmaların büyük önem taşıdığını, Batman Modeli'nin bu yönüyle örnek bir koordinasyon modeli oluşturduğunu ifade etti.

Batman Yeşilay Şube Başkanı M. Orhan Ediz ise Yeşilay ve YEDAM olarak Batman Modeli kapsamında yürütülecek çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirterek, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki güçlü iş birliğinin bağımlılıkla mücadeleye önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Karşılıklı görüş alışverişiyle sona eren toplantıda, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi yönünde kararlılık mesajı verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

AHMET GÜNEŞTEKİN’DEN BATMAN VALİLİĞİNE YANIT

2026-06-30 13:15 - Gündem

STAJYERLERE ‘GEÇİCİ VERGİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ

2026-06-30 13:12 - Gündem

HAZİRAN SONUNDA 4 METRELİK KAR DUVARI

2026-06-30 13:13 - Gündem

“YÜZMEK İÇİN HAVUZLARI TERCİH EDİN”

2026-06-30 13:05 - Spor

KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

2026-07-02 14:53 - Gündem

BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ

2026-06-30 16:14 - Sağlık

SASON’DA SUÇLA MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

2026-07-01 17:43 - Gündem

BAŞKAN ADAYI KURT “BATSO, ŞEHRE YÖN VEREN BİR KURUM OLMALI”

2026-07-02 14:57 - Gündem

YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU SICAK ASFALTLANDI

2026-07-02 14:51 - Gündem

TİMOKLULAR BATMAN’I TAVLADA YARIŞTIRDI

2026-07-01 16:14 - Spor

İlgili Haberler

BATMAN ÇAYI’NDA KAYIP ABDULLAH İÇİN SEFERBERLİK

04:48 - Gündem

MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA'DA STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

04:47 - Gündem

KOZLUK’TA İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04:46 - Gündem

SEYİTLER VE İLUH MAHALLELERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

04:45 - Gündem

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN YOĞUN MESAİ

04:44 - Gündem

Günün Manşetleri

BATMAN ÇAYI’NDA KAYIP ABDULLAH İÇİN SEFERBERLİK

04:48 - Gündem

MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA'DA STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

04:47 - Gündem

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

04:46 - Gündem

KOZLUK’TA İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04:46 - Gündem

SEYİTLER VE İLUH MAHALLELERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

04:45 - Gündem