?>

HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ

Batman Havalimanı'nda terminalin iklimlendirme altyapısı son teknoloji sistemlerle tamamen yenilenirken, enerji verimliliği artırılarak yolcular için daha konforlu bir seyahat ortamı oluşturuldu.

Gündem - 3 saat önce

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Batman Havalimanı'nda yürütülen modernizasyon çalışmaları kapsamında terminal binasının iklimlendirme altyapısı tamamen yenilendi. Özellikle yaz aylarında artan yolcu yoğunluğuna bağlı ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçirilen yatırımla, teknik ömrünü tamamlayan soğutma sistemleri yeni nesil teknolojiyle değiştirildi.

Yapılan çalışma kapsamında terminal binası, VIP salonları ve idari birimlere hizmet veren eski chiller grupları devreden çıkarılarak yerlerine yüksek enerji verimliliğine sahip, çevre dostu üç yeni soğutma sistemi kuruldu. Böylece havalimanının iklimlendirme kapasitesi artırılırken, terminal içerisindeki hava kalitesi ve yolcu konforu da önemli ölçüde iyileştirildi.

Teknik arızalar nedeniyle verimliliğini yitiren eski sistemlerin yerine kurulan modern chiller grupları sayesinde enerji tasarrufu sağlanması ve işletme verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Öte yandan Batman Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl merkezi ısıtma altyapısı da tamamen yenilenmişti. Bu yıl tamamlanan soğutma sistemi yatırımıyla birlikte havalimanının iklimlendirme altyapısı dört mevsim kesintisiz hizmet verecek şekilde modernize edildi.

Gerçekleştirilen yatırımla Batman Havalimanı'nın, yolcularına daha güvenli, konforlu ve kaliteli bir seyahat ortamı sunmasının yanı sıra, çağdaş havacılık altyapı standartlarına uygun hizmet kapasitesini de güçlendirdiği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

BAMED’DEN SAADET’E ZİYARET

2026-07-15 03:38 - Gündem

GÖNÜLLÜ PİRİNCİ İÇİN SAHADA İNCELEME

2026-07-15 03:36 - Gündem

ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR

2026-07-17 01:17 - Gündem

LÖSEMİ HASTALARININ İLAÇ SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

2026-07-14 17:25 - Politika

YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

2026-07-15 03:39 - Gündem

BATMANLI YAZARDAN KÜRTÇE DİL MİRASINA KATKI

2026-07-17 01:15 - Gündem

47 YIL 10 AY HAPİS CEZASI BULUNAN HÜKÜMLÜ YAKALANDI

2026-07-17 01:31 - Asayiş

HASANKEYF'TE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

2026-07-17 01:16 - Gündem

TDV GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

2026-07-15 16:40 - Gündem

“KONSERLERE ÖDENEK BULUNUYORSA, BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE BULUNMALIDIR”

2026-07-16 14:53 - Politika

İlgili Haberler

“GENÇ HUKUKÇULARIN ÖNÜNDEKİ SINAV ENGELİ KALDIRILSIN”

16:16 - Gündem

“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”

16:16 - Gündem

BATMAN BÜRO MEMUR-SEN’DEN SERT ÇIKIŞ

15:55 - Gündem

29 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI

15:53 - Gündem

NECAT NASIROĞLU BULVARI'NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

“GENÇ HUKUKÇULARIN ÖNÜNDEKİ SINAV ENGELİ KALDIRILSIN”

16:16 - Gündem

“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”

16:16 - Gündem

HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ

16:15 - Gündem

BATMAN BÜRO MEMUR-SEN’DEN SERT ÇIKIŞ

15:55 - Gündem

29 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI

15:53 - Gündem