?>

HALK SAĞLIĞI HAFTASI ‘SAĞLIKLI ANNE’ TEMASIYLA BAŞLADI

Halk Sağlığı Haftası’nın ilk gününde ‘Sağlıklı Anne, Sağlıklı Nesil’ temasıyla anne adayları ve annelere yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Programda gebelik takibi, sağlıklı beslenme, doğuma hazırlık, emzirme ve anne-bebek sağlığı konuları ele alındı.

Gündem - 3 saat önce

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Sağlıklı Anne, Sağlıklı Nesil’ temasıyla anne adayları ve annelere yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

Gerçekleştirilen programlarda, gebelik döneminden itibaren düzenli sağlık takibinin önemi ve anne-bebek sağlığının korunmasına yönelik uygulamalar anlatıldı.

GEBELİK VE LOHUSALIK SÜRECİ ANLATILDI

Çalışmalarda anne adaylarına gebelik ve lohusalık döneminde düzenli izlemler, sağlıklı beslenme, doğuma hazırlık, emzirme ve anne-bebek sağlığı konularında bilgi verildi.

Anne adaylarının gebelik sürecini daha bilinçli ve sağlıklı şekilde geçirmelerine katkı sağlanması hedeflendi.

GEBE OKULU HİZMETLERİ TANITILDI

Etkinliklerde Gebe Okulu hizmetleri de tanıtılarak anne adaylarının bu programlardan yararlanmaları konusunda yönlendirmeler yapıldı.

Gebe Okulu aracılığıyla anne adaylarının doğum öncesi ve sonrasındaki süreçlere ilişkin doğru ve güvenilir bilgiye erişiminin artırılması amaçlanıyor.

“ANNELİK YOLCULUĞU” UYGULAMASI TANITILDI

Program kapsamında “Annelik Yolculuğu” mobil uygulaması hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Uygulamada hafta hafta gebelik takibi, sağlıklı beslenme ve egzersiz, doğuma hazırlık, emzirme ve lohusalık desteği, aşı ve muayene hatırlatmaları ile 0–2 yaş gelişim bilgilerine erişilebildiği aktarıldı.

EV ZİYARETLERİYLE TAKİP SÜRÜYOR

Anne adaylarının ihtiyaçlarının yerinde değerlendirilmesi amacıyla ev ziyaretlerinin de devam ettiği belirtildi.

Çalışmalarla gebelik sürecinin her aşamasında anne adaylarına bilgi, takip ve destek sağlanması, böylece anne ve bebek sağlığının korunmasına katkı sunulması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

TYP KURASI ÇEKİLDİ

2026-09-01 18:33 - Gündem

BAKAN TEKİN BATMAN’A GELİYOR

2026-08-31 15:57 - Politika

FECİ KAZA: 2 KUZEN HAYATINI KAYBETTİ

2026-09-01 12:49 - Asayiş

AKÇA İLE RECEPLER ARASINDAKİ SINIR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2026-09-01 18:32 - Gündem

“YANGIN TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMALI”

2026-08-31 13:13 - Politika

SAADET’TEN ‘GRİ BOŞANMA’ UYARISI

2026-09-02 13:40 - Politika

ODUNCU’DAN 3 BİN 900 TL’LİK SINAV ÜCRETİNE TEPKİ

2026-09-03 14:03 - Politika

İPLİK FABRİKASINA 60 PERSONEL ALINACAK

2026-09-03 13:52 - Gündem

YENİ EĞİTİM YILI ÖNCESİ OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

2026-09-03 13:54 - Gündem

GAP MAHALLESİ’NDE GİZLİ SU KAÇAĞI TESPİT EDİLDİ

2026-08-31 13:34 - Gündem

İlgili Haberler

TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

23:29 - Gündem

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT BAŞLADI

23:28 - Gündem

İLAÇLAMA VE LARVA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

23:25 - Gündem

5 MAHALLEDE TEMİZLİK MESAİSİ

23:23 - Gündem

PETROLKENT GENÇLİK MERKEZİ’NDE MİNİK ELLER SANATLA BULUŞTU

23:18 - Gündem

Günün Manşetleri

TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

23:29 - Gündem

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT BAŞLADI

23:28 - Gündem

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ÇAĞRISI

23:26 - Sağlık

İLAÇLAMA VE LARVA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

23:25 - Gündem

5 MAHALLEDE TEMİZLİK MESAİSİ

23:23 - Gündem