?>

OKUL ÇEVRELERİNDE ZABITA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamına sahip olması amacıyla okul çevrelerinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Gündem - 1 saat önce

Kent genelinde gerçekleştirilen denetimlerde okul çevresindeki market, büfe ve bakkallar başta olmak üzere çeşitli iş yerleri kontrol edildi. Denetimlerde işletmelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, hijyen koşulları ve satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri titizlikle incelendi.

Öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik kontrollerde, mevzuat kapsamında öğrencilere satışı yasaklanan tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin satışına ilişkin denetimler de gerçekleştirildi. Ekipler, okul çevrelerinde kaldırım işgallerine ve yaya geçişini engelleyen uygulamalara müdahale ederken, izinsiz seyyar satış faaliyetlerine yönelik de gerekli kontrolleri yaptı.

Denetimler kapsamında ayrıca okulların çevresinde faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile alkollü içki satışı veya sunumu yapılan iş yerlerinin ilgili mevzuatta öngörülen şartlara uygunluğu kontrol edildi. Bu kapsamda iş yerlerinin ruhsat ve faaliyet durumları ile okullara yönelik mesafe şartları da incelendi.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde toplam 67 iş yeri kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırılık ve çeşitli olumsuzluklar tespit edilen 9 işletme hakkında cezai işlem uygulandı.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu okul çevrelerinde denetimlerin eğitim-öğretim dönemi boyunca aralıksız sürdürüleceğini belirterek, kent genelinde kamu düzeninin, halk sağlığının ve güvenli yaya ulaşımının korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN GİRİŞİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 TUTUKLAMA

2026-09-08 14:20 - Asayiş

PETROLSPOR’DAN SÜPER LİG’E TRANSFER

2026-09-08 14:18 - Spor

FERDİ KURT’TAN ORTAK AKIL MESAJI

2026-09-09 15:35 - Gündem

KAÇAK KAZI OPERASYONU: 4 ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

2026-09-08 14:21 - Asayiş

SOL SAHİL SULAMA KANALINDA İNCELEME

2026-09-08 18:50 - Gündem

SP’Lİ FIRAT’TAN AİLE VE OKUL İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

2026-09-08 18:53 - Politika

EĞİTİM DÜNYASINDAN VALİ CANALP’E ZİYARET

2026-09-08 18:51 - Gündem

KALDIRIM İŞGALİNE YAPTIRIM: 4 İŞ YERİ KAPATILDI

2026-09-09 15:35 - Gündem

VALİ CANALP, DAİB VE TİM HEYETİNİ KABUL ETTİ

2026-09-09 22:45 - Gündem

VALİ CANALP’TEN ADALET KOMİSYONU BAŞKANI YILDIRIM’A ZİYARET

2026-09-07 19:08 - Politika

İlgili Haberler

KADIN ÜRETİCİLERE 624 BİN TL’LİK HİBE DESTEĞİ

17:55 - Gündem

MİNİKLERDEN İTFAİYEYE RENKLİ ZİYARET

17:55 - Gündem

HAŞERELERLE 365 GÜN MÜCADELE

17:54 - Gündem

MAHALLELERDE TEMİZLİK MESAİSİ

17:44 - Gündem

BAŞTİ KARŞISINDAKİ ALTERNATİF YOLDA SON RÖTUŞLAR

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

KADIN ÜRETİCİLERE 624 BİN TL’LİK HİBE DESTEĞİ

17:55 - Gündem

MİNİKLERDEN İTFAİYEYE RENKLİ ZİYARET

17:55 - Gündem

HAŞERELERLE 365 GÜN MÜCADELE

17:54 - Gündem

OKUL ÇEVRELERİNDE ZABITA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

17:45 - Gündem

MAHALLELERDE TEMİZLİK MESAİSİ

17:44 - Gündem