?>

ODUNCU’DAN MECLİS’TE ÖNDER’E DUYGUSAL VEDA

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için TBMM Genel Kurulu’nda duygusal bir konuşma yaptı.

Politika - 12 ay önce

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Önder’in barış mücadelesine ve halk nezdindeki yerinin önemine dikkat çekerek “Senin için, seninle, senin yolunda barış sözünü tutacağız” dedi.

“SIRRI ABİ, BU ÜLKEYE BARIŞ SÖZÜMÜZ VAR”

Konuşmasına “Sırrı Abi, sana barış sözümüz var! Bu ülkenin gençlerine, çocuklarına, analarına, bu toprakların yaralı tarihine bir sözümüz var” sözleriyle başlayan Milletvekili Oduncu, Önder’in barış, adalet ve vicdanın sesi olduğunu vurguladı. “Bugün bu kürsüde o sesin eksikliği, içimizde derin bir boşluk gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

“YAŞAMINI BARIŞA, ADALETE VE KARDEŞLİĞE ADADIN”

Zeynep Oduncu, Önder’in yalnızca bir siyasetçi değil, halkın kalbinde umudu temsil eden bir figür olduğunu belirtti. “Bir kez bile ‘ah’ demeden, hayatın her zorluğuna bir tebessümle yürüdün” diyen Oduncu, Önder’in mücadele dolu yaşamına saygı duruşunda bulundu. Önder’in 2013-2015 yılları arasındaki çözüm sürecindeki rolüne de değinen Oduncu, uçak fobisine rağmen barış için Türkiye’yi karış karış dolaştığını hatırlattı. “Senin döndüğün şey dünya değil, halkların kalbiydi” diyerek Önder’in barışa olan bağlılığını vurguladı.

“BU MECLİSTE VE BU TOPRAKLARDA SÖZÜN YAŞAYACAK”

Konuşmasının sonunda Milletvekili Oduncu “Seninle aynı dönemde yaşamak, aynı safta yürümek bize çok şey kattı” diyerek Önder’in anısını ve mücadelesini yaşatma sözü verdi. “Senin hatıran, barışa olan sözümüzdür artık” diyen Oduncu, konuşmasını “Uğurlar ola Sırrı Abe. Yüreğini koyduğun her şeyin selamı var sana” sözleriyle tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

VOLEYBOL AMPÜTE TAKIMI AVRUPA KUPALARINA KATILMA HAKKI KAZANDI

2025-05-07 11:14 - Sağlık

KADINLARA RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMASI YAPILDI

2025-05-08 10:45 - Sağlık

PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!

2025-05-06 14:46 - Sağlık

İL BAŞKANI YAŞAR'DAN ÖZEL'E YAPILAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

2025-05-04 23:06 - Politika

ÖNDER’İN BATMAN’DAKİ TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM

2025-05-06 12:16 - Politika

ODUNCU’DAN MECLİS’TE ÖNDER’E DUYGUSAL VEDA

2025-05-08 14:56 - Politika

PLASENTA PREVİA TANILI GEBEYE GERCÜŞ’TE HAYAT VEREN MÜDAHALE

2025-05-06 12:14 - Sağlık

MİNİK MUCİTLER TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI'NDA

2025-05-08 10:53 - Eğitim

VALİ CANALP “ÖĞRENCİLERİMİZ DESTAN YAZMAYA DEVAM EDİYOR”

2025-05-07 12:08 - Eğitim

MEDİCAL POİNT’TEN ASTIM FARKINDALIĞINA KATKI

2025-05-05 19:27 - Sağlık

İlgili Haberler

BATMAN CEZAEVİ İÇİN TBMM’YE ÇAĞRI

15:26 - Politika

YILMAZ’DAN EKONOMİK POLİTİKALARA SERT ELEŞTİRİ

02:15 - Politika

“SAĞLIK HAKKI ERTELENEMEZ”

17:31 - Politika

“CEZAEVLERİNDE YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

17:29 - Politika

DEM PARTİLİ VEKİLDEN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

13:50 - Politika

Günün Manşetleri

135 ÖĞRENCİYE YANGIN EĞİTİMİ

19:35 - Gündem

BOCCE YILDIZ KIZLAR İL ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

19:35 - Spor

KIZ YURDU YURT PERSONELLERİNE ÖZEL GELİŞİM EĞİTİMİ

18:53 - Gündem

YEDİİKİ ROBOT VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ BAŞLADI

15:59 - Gündem

BATMAN VALİLİĞİ’NDEN ‘YABAN DOMUZU’ AÇIKLAMASI

15:58 - Gündem