?>

REKTÖR DEMİR, CENEVRE’DE PROGRAMA KATILDI

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 75. Ortak Değerlerimiz ve Çözüm Yolu adlı girişim Cenevre'de gerçekleştirildi.

Gündem - 3 yıl önce

Girişim, BM İnsan Hakları öncülüğünde üç ana hedef; evrensellik, ilerleme ve katılıma odaklanan bir vizyon benimsedi. Bölgesel merkezlerden ve dünya çapından çevrimiçi katılımla insan haklarının geleceğine yönelik küresel taahhütlerin ve fikirlerin duyurulduğu bir ortam oluşturuldu.

Düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katıldı. Girişimde; ekonomik, sosyal, kültürel, sivil ve siyasi hakların yanı sıra kalkınma ve çevre haklarını kapsayan temalara odaklanıldı.İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 75, Üye Devletlerin ve ilgili tüm aktörlerin katılımı desteklenmesi, insan hakları mimarisine güvenmesi, vaatlerine olan inancı ve hakların korunmasını sağlamak için pozitif bir güç oluşturmasını hedefliyor.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi için konuşmacılar özetle “Yeniden doğuş genellikle yok oluşun ardından gelir. Ve böylece, İkinci Dünya Savaşı sonrasında, 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kabul etti. Bildirge, pek çok kişinin hayata geçirdiği ancak başkalarının ulaşamadığı hak ve menfaatleri ele alan 30 maddeden oluşan bir yaşam rehberidir. Bildirge’ de eğitim, istihdam, adil ücret, oy hakları, sağlık hizmetleri ve daha fazlasına erişim; cinsiyet, ırk, etnik köken veya din ne olursa olsun ifade özgürlüğü, mahremiyet ve karşılıklı saygı alanlarında haklar açıkça ortaya konmuştur” ifadelerini kullanıldı.Konuyla hakkında konuşan Rektör Demir “İnsan haklarının evrensel düzeyde eşitliğini teşvik etmek, günümüzün küresel zorluklarıyla mücadele etmeye çalışan birçok topluluğun çeşitliliğini, güçlü yanlarını ve başarılarını onurlandırır. Bize insan haklarının tartışılamaz olduğunu hatırlatır ve biz de onu, ortak sorunlarımıza çözüm bulabileceğimiz bir temel olarak sahipleniriz” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

PLASTİK CERRAH HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2023-12-10 12:15 - Sağlık

ÇOCUK NEFROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2023-12-06 15:29 - Sağlık

KULİSLERDE SABAHATTİN HAMİDİ HAREKETLİLİĞİ

2023-12-06 15:23 - Politika

GETAT ÜNİTESİ MERKEZE DÖNÜŞTÜ

2023-12-07 16:06 - Sağlık

FİRARİ ŞAHISLARA BASKIN

2023-12-10 12:28 - Asayiş

GENÇLİK’TEN ÖSYM KALİTESİNDE DENEME SINAVI

2023-12-12 01:46 - Eğitim

PETROLSPORLU MİNİKLER MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

2023-12-06 15:27 - Spor

C1 KURS’TAN ANLAMLI BAĞIŞ

2023-12-06 21:09 - Gündem

İŞBAŞI YAPAN PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

2023-12-06 21:01 - Gündem

KAPLAN “KALKAN ÖZVERİ İLE ÇALIŞTI”

2023-12-06 15:34 - Gündem

İlgili Haberler

BATMAN ÇAYI'NDA KAYBOLAN ABDULLAH YANIK'IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

16:04 - Gündem

ÖĞRENCİ STAJI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

16:04 - Gündem

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

16:03 - Gündem

KOZLUK'TA HASAT ÖNCESİ TARLA YOLLARI YENİLENDİ

16:02 - Gündem

ALTYAPI YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

16:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BATMAN ÇAYI'NDA KAYBOLAN ABDULLAH YANIK'IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

16:04 - Gündem

ÖĞRENCİ STAJI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

16:04 - Gündem

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

16:03 - Gündem

KOZLUK'TA HASAT ÖNCESİ TARLA YOLLARI YENİLENDİ

16:02 - Gündem

ALTYAPI YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

16:01 - Gündem