?>

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI FIRAT’TAN SERT ÇIKIŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Türkiye’nin son günlerde gündeminde olan ‘Yeni Doğan Çetesi’ ile ilgili yargılamaların başlaması üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Politika - 2 yıl önce

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, bu korkunç olayın yalnızca adli bir mesele olmadığını, aynı zamanda siyasi boyutlarının da araştırılması gerektiğini belirtti.

“BEBEK KATİLLERİNE ORTAKLIK İDDİASI”

Mehmet Fırat, olayın failleri yargılanırken bu cinayetlerden haberdar olup ses çıkarmayanların da hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Bazı hastane sahiplerinin, bu çetelerle ortaklık yaptığına dair iddiaların kamuoyunu derinden yaraladığını belirten Fırat “Eğer bu iddialar doğruysa, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin daha fazla kazanç uğruna yıllarca bu çetelerle iş birliği yaptığı anlamına gelir. Bu durum, sadece çete üyelerinin değil, onlara göz yuman tüm yetkililerin yargılanmasını gerektirir. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere bu süreçten sorumlu herkes derhal istifa etmelidir” dedi.

"TOPLUMUN VİCDANI RAHAT DEĞİL"

İl Başkanı Fırat, yaşanan bu vahşet karşısında bugüne kadar etkili adımlar atılmamasını eleştirerek, Türkiye’deki genel siyasi anlayışa da sert sözlerle yüklendi "Ekonomiyi batıran, emekliyi açlığa, çiftçiyi ve köylüyü sefalete sürükleyenler hala devletin tepesinde lüks bir hayat sürmekte. Toplum, Dilan Polat gibi olayları henüz unutmamışken, bu bebek katillerine destek verenlerin de hak ettikleri cezayı almasını bekliyor” dedi.

"EN AĞIR CEZA VERİLMELİDİR"

Başkan Fırat ‘Yeni Doğan Çetesi’ olayının üstünün örtülmesi durumunda kamuoyunun vicdanının asla rahat etmeyeceğini vurgulayarak, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti: "Temennimiz, bu insanlık dışı eylemleri gerçekleştirenlerin ve onlara destek verenlerin hangi makamda olursa olsun yargı önünde hesap vermesidir. Ancak bu şekilde toplumun adalet duygusu ve vicdanı teskin edilebilir."

Haftanın Öne Çıkanları

GENEL CERRAHİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2024-11-14 14:21 - Sağlık

“DÜNYA GENELİNDE HER 10 YETİŞKİNDEN BİRİ KOAH HASTASI”

2024-11-20 16:34 - Sağlık

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ZİYARET

2024-11-16 11:39 - Sağlık

BATMAN’DA 3 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK

2024-11-16 13:33 - Gündem

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI FIRAT’TAN SERT ÇIKIŞ

2024-11-21 13:24 - Politika

YAZARKASA POS’A GEÇİŞ SÜRESİ UZATILDI

2024-11-20 10:47 - Gündem

ESKİ DBP İL EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

2024-11-20 13:50 - Asayiş

BİLSEM SINAVLARI MASAYA YATIRILDI

2024-11-14 13:29 - Eğitim

DEVA PARTİLİ EKMEN “BATMAN’A UÇAK SEFERLERİ ARTIRILSIN”

2024-11-20 13:48 - Politika

SEYİTLER’DE PARKE TAŞI DÖŞEME TAMAMLANDI

2024-11-19 00:42 - Gündem

İlgili Haberler

SP’Lİ FIRAT’TAN AİLE VE OKUL İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

18:53 - Politika

VALİ CANALP’TEN ADALET KOMİSYONU BAŞKANI YILDIRIM’A ZİYARET

19:08 - Politika

SİNCAR VE ÖZDEMİR VURULDUKLARI YERDE ANILDI

15:14 - Politika

DEVA’DAN SAADET’E ZİYARET

17:13 - Politika

ODUNCU’DAN 3 BİN 900 TL’LİK SINAV ÜCRETİNE TEPKİ

14:03 - Politika

Günün Manşetleri

BATMANLI YAZAR ABDÜLHAKİM İÇER’İN ‘SEVDALI YOLCUYA’ KİTABI RAFLARDA

20:02 - Gündem

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNDE BİR İYİLEŞME GÖRÜLMÜYOR”

20:01 - Gündem

DEMİRHAN’DAN ‘ORTAK AKIL’ VURGUSU

20:00 - Gündem

FERDİ KURT’TAN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE DESTEK MESAJI

19:59 - Gündem

FIRAT “TÜRKİYE’DE TOPLUMSAL GÜVEN ZAYIFLIYOR”

19:58 - Gündem