?>

“ŞEHRİMİZİN DUYARLI DAVRANIŞI OLMASAYDI BUNU BAŞARAMAZDIK”

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık vaka sayıları sıralamasında Batman iki hafta üst üste en iyi 4’üncü ve bu hafta da 3. il olarak normalleşme sürecinin en iyi şartlarda başlayacağı “Mavi Renk” kategorisinde yer aldı.

Gündem - 5 yıl önce

Türkiye Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, birkaç aydır uygulanan kısıtlamalarının 1 Mart ile kademeli olarak azaltılacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın her hafta yayınladığı il bazlı vaka tablosunda Batman göze çarpan illerden biri oldu.

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin pandemi sürecindeki tedbirlerinin çok büyük etkisinin olduğu vaka sayısındaki azalma ile Batman, normalleşme sürecine, Mavi kategoride başlayan ilk iller arasında yer aldı.

“EN BÜYÜK ÖZVERİYİ BATMANLILAR GÖSTERDİ”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin “Pandemi süresince valiliğimiz ve belediyemiz öncülüğünde birçok sıkı tedbir alındı ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bunların en başında; filyasyon ekiplerimizin gayretli ve profesyonel çalışmaları, ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımı, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlılarımızın evine kadar götürdükleri gıda, sağlık ve temizlik hizmetleri, dijital ve konvansiyonel mecralarda yayınladığımız sosyal mesafe bilincini oluşturan kamu spotları ile merkezi tüm cadde ve kavşakların dezenfekte edilerek yıkanması geliyor. Ayrıca, bütün bu çalışmaların koordineli ve hızlı bir şekilde yürütülmesi ve bu çalışmaların sağlıklı ilerlemesine destek olan emniyet, jandarma ve zabıta personellerinin büyük gayretini unutmamak gerekir.

Ama en önemlisi gerçekleştirdiğimiz tüm bu çalışmalara Batmanlılar da büyük bir özveri ile cevap verdi. Tüm vatandaşlarımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak Batman’ı 3’üncü sıraya kadar yükseltti. Şehrimizin duyarlı davranışı olmasaydı bunu başaramazdık. Bu başarının devamı, yine sıkı tedbir ve dikkat ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaktan geçer. Bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde inşallah pandemi boyunca Mavi kategoride yer alıp ilerleyen süreçlerde tüm alanlarda Batmanımızı daha iyiye yükselteceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2021-02-25 19:02 - Gündem

“OTOGAR KADERİNE TERK EDİLDİ”

2021-02-25 13:33 - Gündem

“TEDBİRLER, MEYVELERİNİ VERDİ”

2021-02-24 19:15 - Gündem

“SANAT SOKAĞI SANATIN MERKEZİ OLACAK”

2021-02-24 19:20 - Gündem

“ESNAF SAHİPSİZ BIRAKILDI”

2021-02-23 14:28 - Gündem

KAPLAN’DAN DESTEK BAŞVURU UYARISI

2021-02-25 12:43 - Gündem

VALİ OKUDU, GENÇLER DİNLEDİ

2021-02-25 13:34 - Gündem

“ESNAFA KISITLAMALAR GEVŞETİLSİN”

2021-02-25 13:53 - Gündem

RESİM KURSUNA YOĞUN İLGİ

2021-02-25 12:45 - Gündem

OSB’DE FABRİKALAR AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

2021-02-24 19:18 - Gündem

İlgili Haberler

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

SEMİH ÇELİK’TEN BATMAN’A GURUR VEREN BAŞARI

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

“BU TATİL ÇOK SPORTİF GEÇİYOR”

16:18 - Spor