?>

VERGİDE ADALET TALEBİ SÜRÜYOR

Batman'da sağlık çalışanları, 29 haftadır her çarşamba günü düzenledikleri eylemlerle ‘Vergide Adalet’ talep ediyor.

Sağlık - 2 yıl önce

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası adına açıklama yapan Dr. Serdar Keskin, sağlık çalışanlarının vergi yüküne karşı seslerini yükseltmeye devam ettiklerini belirtti. Eylemler, ülke genelinde farklı sağlık merkezlerinin önünde gerçekleşiyor.

2023 yılına ait Sayıştay raporunda, kamu kurumlarının büyük kısmının harcamalarını raporlamadığı ve bu harcamaların usulsüz şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Raporda, özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 1555 banka hesabının Sayıştay’a bildirilmediği ve 86 kamu idaresinin özel ödenekler ve yardımlarla ilgili bilgi vermediği vurgulandı. Raporda kamu kaynaklarının nasıl harcandığına dair net bir bilgi bulunmadığı ve usulsüz yapılan ödemelere dair soruşturma açılmadığı ifade edildi.

“VERGİ KAÇAKÇILIĞI VE GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK”

Gelir İdaresi'nin verilerine göre, 2021-2023 yılları arasında yapılan 45 binden fazla yat ve tekne satışında yüksek miktarda vergi kaybı tespit edildi. 15 bin birey ve 1527 şirketin, satış bedelini düşük göstererek 1.4 milyar lira tutarında kayıt dışı gelir elde ettiği ortaya çıktı. Dr. Keskin, yüksek kâr elde eden kesimlerin vergi kaçırdığını, buna karşın halkın yüksek vergi oranlarına maruz kaldığını belirterek, bu adaletsizliğin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“BAKAN ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARI YETERLİ DEĞİL”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti artırmak amacıyla kayıt dışıyla mücadele hız kesmeden sürüyor" açıklaması ise sağlık çalışanları tarafından yeterli bulunmadı. Dr. Keskin, bu açıklamanın, çalışanların yükünü hafifletmediğini ve halkın yaşadığı ekonomik zorlukları görmezden geldiğini belirtti.

Sağlık çalışanları, %35'e varan vergi kesintisinin adaletsiz olduğunu belirterek, en fazla %15 oranında sabit bir vergi kesintisinin uygulanmasını talep ediyor. Dr. Serdar Keskin, 29 haftadır devam eden bu mücadelenin sonuç alınana kadar sürdürüleceğini vurguladı ve halkı bu mücadeleye destek vermeye çağırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

VERGİDE ADALET TALEBİ SÜRÜYOR

2024-09-26 13:00 - Sağlık

YANGINDA YARALANAN VATANDAŞLARA  ‘İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’ MÜDAHALE ETTİ

2024-09-26 12:59 - Sağlık

BAL LİGİ'NDE TFF’NİN DESTEĞİ BELLİ OLDU

2024-09-23 13:15 - Spor

SAADET’TEN AFAD'A ZİYARET

2024-09-25 11:05 - Politika

EĞİTİM SEN “OKULLAR HİJYEN KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”

2024-09-21 16:14 - Eğitim

OPERATÖRLERİN FAHİŞ ZAMLARINA TEPKİ!

2024-09-21 16:12 - Politika

EBAP ÇALIŞTAYI HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

2024-09-20 17:04 - Eğitim

KARGO FİRMASINA BASKIN

2024-09-20 17:13 - Asayiş

ABARTI EGZOZ KULLANAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

2024-09-25 14:49 - Asayiş

BATMANLI BASKETÇİ SÜPER LİG’TE

2024-09-25 11:09 - Spor

İlgili Haberler

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ÇAĞRISI

23:26 - Sağlık

10 BİN ÖĞRENCİ TARANDI, 791 YETENEK SPORA KAZANDIRILIYOR

17:42 - Sağlık

SASON DEVLET HASTANESİ’NE 3 YENİ DİYALİZ CİHAZI

17:39 - Sağlık

BEL DARALMASINA VİDASIZ CERRAHİ ÇÖZÜM

15:21 - Sağlık

BEŞİRİ'DE POLİKLİNİK İNŞAATI YERİNDE İNCELENDİ

04:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ 34. YILINDA DUALARLA ANILDI

02:17 - Gündem

KOZLUK KENT MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

02:17 - Spor

CEZA VE TEVKİFEVLERİ HEYETİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

02:16 - Gündem

KAMU KURUMLARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

02:14 - Gündem

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARINA DÜZENLİ BAKIM

02:12 - Gündem