?>

MÜDÜR CİĞER’DEN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Batman İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eğitim - 1 yıl önce

Batman İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer “Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili öğrencilerimiz; Büyük Millet Meclisi'nin 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Bu tarih; milletimizin kaderini kendi elleriyle yazmaya karar verdiği, istiklalin ve istikbalin halk iradesiyle taçlandığı bir milattır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla millet egemenliği, bir daha geri alınmamak üzere aziz milletimizin sinesine emanet edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" diyerek temellendirdiği bu yüksek irade, yalnızca bir yönetim biçiminin değil aynı zamanda bir milletin onurunun, haysiyetinin ve karakterinin ifadesidir. 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan etmesi ise geleceğe olan inancının, umudunun ve sevgisinin en güzel tezahürüdür. Atatürk bu sevgiyi şu veciz sözlerle dile getirmiştir: "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının parlayan ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Sevgili Çocuklar; sizler bu milletin en kıymetli hazinesisiniz. Bizler sizlere sadece bugünü değil, aydınlık bir geleceği miras bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yarınların Türkiye'si; sizin fikirlerinizle şekillenecek, sizin değerlerinizle yükselecek. İnanıyoruz ki sizler; barışın, sevginin, ilmin ve adaletin bayrağını daha da yücelteceksiniz.

Cumhuriyetimizi kuranların aziz hatırasına layık olmak ve sizlerin geleceğini daha da parlak kılmak için biz eğitimciler olarak üzerimize düşen her vazifeyi azimle sürdürüyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin Tüm Kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Bayramın; çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyla, milletimizin birlik ve beraberlik içinde daha da kenetlenmesine; dünyada barışa ve insanlığa mutluluk getirmesini diliyor, tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

25 SAĞLIKÇI UMKE GÖNÜLLÜLERİNE KATILDI

2025-04-21 01:52 - Sağlık

BEŞİRİ’DE NORMAL DOĞUMA TEŞVİK

2025-04-16 16:42 - Sağlık

MÜDÜR SOLMAZ’DAN KAMU HASTANELERİNE ZİYARET

2025-04-21 18:08 - Sağlık

AKKURT’A ZİYARET

2025-04-20 15:32 - Politika

SAADET PARTİSİ MİDYATLILAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

2025-04-16 16:43 - Politika

MÜDÜR CİĞER’DEN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

2025-04-23 15:22 - Eğitim

DİN GÖREVLİLERİ EĞİTİM SEMİNERLERİ PROJESİ BAŞLADI

2025-04-22 17:36 - Eğitim

FİRARİ ÇOBAN YAKALANDI

2025-04-18 14:44 - Asayiş

AİLE EĞİTİMİ EĞİTİMCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2025-04-21 18:13 - Eğitim

KAN BAĞIŞINA DESTEK VEREN OKULLARA ZİYARET

2025-04-21 01:20 - Eğitim

İlgili Haberler

OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE GÜVENLİK EĞİTİMİ

19:11 - Eğitim

OKULLARDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

18:04 - Eğitim

YENİ EĞİTİM YILI İÇİN KRİTİK TOPLANTI

17:43 - Eğitim

ÖĞRENCİLERİN DERS KİTAPLARI SIRALARINDA HAZIR OLACAK

18:29 - Eğitim

24 DERSLİKLİ TİLMİS İLK-ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

18:38 - Eğitim

Günün Manşetleri

TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI TOPLANTISI YAPILDI

18:14 - Gündem

KAFEDE YANGIN PANİĞİ

18:13 - Gündem

BURHAN SOLMAZ, BATSO MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY

18:12 - Gündem

YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

18:05 - Gündem

BATMAN HALİNE 8 AYDA 135 BİN TON ÜRÜN GİRDİ

18:04 - Gündem