?>

FISTIKTA VERİM ARTIRMA İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın Fıstık Entegre Mücadelesi kapsamında Binatlı Köyünde fıstık bahçesinde saha kontrollerinde bulundu.

Gündem - 7 ay önce

Bölgede Fıstık Yetiştiriciliğinin önemli sorunlarından olan erkek ve dişi ağaçlarının birlikte açmaması sebebiyle tozlanma ve döllemenin zamanında olmamasından dolayı verimde azalma görülmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ve uzman ekipler tarafından yapılan tespit çalışmaları neticesinde hazırlanan proje ile erkek ve dişi çiçekler farklı ağaçlar üzerinde bulunduğundan erkek çeşitlerinin kalem alımı için, Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne talep gönderildi.

Fıstık verimini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten İl Tarın ve Orman Müdürü Mehmet Aydın yaptığı açıklamada “Fıstık’ta verimi arttırmak amacıyla teknik personelimiz sürekli sahada incelemelerde bulunuyor, Antepfıstığında erkek ve dişi çiçekler farklı ağaçlar üzerinde bulunmaktadır. Tozlanma ise rüzgarlarla gerçekleşmektedir. Tohumu yenen bir meyve türü olması nedeniyle iç oluşabilmesi için mutlak surette tozlanma ve döllenme şarttır. Aksi takdirde ekonomik anlamda meyve elde etmek mümkün değildir.

Yeterli bir meyve verimi için bahçe içerisinde yeterli sayıda uygun erkek ağaç yerleştirilmelidir. Bu nedenle Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsünden destek istedik. İl Tarım Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz, çiftçilerimizin her zaman yanındayız ilgimizi desteğimizi eksik etmemeye çalışıyoruz. Çiftçilerimiz ile iletişim halindeyiz. Batman’da Fıstık Entegre Mücadelesi kapsamında kurulan Whatsapp iletişim Grubu ile yaklaşık 400 çiftçimize hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AKKURT’A ZİYARET

2025-04-20 15:32 - Politika

“AŞILAR, HAYAT KURTARAN EN ETKİLİ SAĞLIK MÜDAHALESİDİR”

2025-04-26 13:08 - Sağlık

SAADET PARTİSİ'NDEN TIMOKLULAR DERNEĞİ'NE ZİYARET

2025-04-24 13:30 - Politika

25 SAĞLIKÇI UMKE GÖNÜLLÜLERİNE KATILDI

2025-04-21 01:52 - Sağlık

“YOKSUL KENTTE LÜKS FESTİVAL”

2025-04-24 16:20 - Politika

MÜDÜR SOLMAZ’DAN KAMU HASTANELERİNE ZİYARET

2025-04-21 18:08 - Sağlık

MÜDÜR CİĞER’DEN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

2025-04-23 15:22 - Eğitim

DİN GÖREVLİLERİ EĞİTİM SEMİNERLERİ PROJESİ BAŞLADI

2025-04-22 17:36 - Eğitim

39 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ

2025-04-24 13:55 - Asayiş

AİLE EĞİTİMİ EĞİTİMCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2025-04-21 18:13 - Eğitim

İlgili Haberler

KAPLAN’DAN MALİ MÜŞAVİRLERLE İŞ BİRLİĞİ ADIMI

17:43 - Gündem

DEFTERDARLIKTAN MESLEK ODALARINA ZİYARET

17:19 - Gündem

BELEDİYE YAĞIŞ ÖNCESİ GÖREV ALACAK BİRİMLERİ SEFERBER ETTİ

17:18 - Gündem

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN 35 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ YAKALANDI

17:16 - Gündem

BATMAN ARALIK AYINDA KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK

17:15 - Gündem

Günün Manşetleri

KAPLAN’DAN MALİ MÜŞAVİRLERLE İŞ BİRLİĞİ ADIMI

17:43 - Gündem

DEFTERDARLIKTAN MESLEK ODALARINA ZİYARET

17:19 - Gündem

BELEDİYE YAĞIŞ ÖNCESİ GÖREV ALACAK BİRİMLERİ SEFERBER ETTİ

17:18 - Gündem

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN 35 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ YAKALANDI

17:16 - Gündem

BATMAN ARALIK AYINDA KÜLTÜR VE SANATA DOYACAK

17:15 - Gündem