?>

DEM PARTİLİ ODUNCU KURAKLIK MAĞDURİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Batman Ovası’nda yaşanan ciddi kuraklık nedeniyle hububat üretiminde yüzde 50’nin üzerinde verim kaybı yaşandığını belirterek, çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Meclis’in harekete geçmesini istedi.

Politika - 7 ay önce

“BATMAN OVASI’NDA VERİM KAYBI ALARM VERİYOR”

Kuraklığın ve iklim krizinin tarımsal üretime yıkıcı etkileri olduğunu vurgulayan Milletvekili Oduncu, mevcut tarım politikalarının yetersiz kaldığını ifade etti. Üreticiyi koruyan ve iklim krizine karşı dirençli tarım politikalarının geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

“GİRDİ MALİYETLERİ ÇİFTÇİYİ ZORLUYOR”

Batman’da yaklaşık 1 milyon dönüm tarım arazisinin ekildiğini hatırlatan Milletvekili Oduncu, kuraklığın sadece doğa olayı değil, aynı zamanda mevcut tarımsal sistemlerin kırılganlığının göstergesi olduğunu dile getirdi. Bu nedenle tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bölgesel çatışmalar ve ekonomik krizle birlikte artan akaryakıt, gübre, tohum ve ilaç fiyatlarının çiftçiyi üretimden kopardığını belirten Oduncu, “Çiftçilerin borçları büyüdü, üretime devam edebilme koşulları ağırlaştı” dedi.

“HASAT ÖNCESİ DOĞRUDAN DESTEK ŞART”

TARSİM gibi mevcut sigorta sistemlerinin iklim temelli afetlerde yeterli koruma sağlamadığını belirten Milletvekili Oduncu, hasat sonrası yapılan destek ödemelerinin de çiftçilerin borçlarını kapatmaya yetmediğini söyledi. Kuraklık gibi öngörülebilir afetlerin etkisini azaltmak için hasat öncesinde doğrudan ve koşulsuz nakdi destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Oduncu, köylünün toprağından kopmasının toplumsal ve ekonomik sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

MECLİS’E ARAŞTIRMA TALEBİ

DEM Parti olarak yerelden kalkınmayı ve ekolojik adaleti öncelediklerini ifade eden Milletvekili Oduncu, tarımsal sürdürülebilirliğin sağlanması ve çiftçinin geleceğinin güvence altına alınması için yapısal reformlar içeren yeni bir yol haritası oluşturulması gerektiğini belirtti. Son olarak Milletvekili Oduncu, hem kuraklığın nedenlerinin hem de sonuçlarının kapsamlı şekilde araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Haftanın Öne Çıkanları

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN SERT TEPKİ

2025-06-18 15:01 - Sağlık

5.240 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

2025-06-14 14:55 - Asayiş

BAŞKAN FIRAT’TAN İSRAİL’E TEPKİ

2025-06-14 14:54 - Politika

10 KİLO SKUNK’LA YAKALANDI!

2025-06-18 13:06 - Asayiş

VALİ CANALP’A 186. YIL ZİYARETİ

2025-06-14 14:58 - Politika

KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 6 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

2025-06-14 14:51 - Asayiş

ODUNCU “TOPLUMSAL BARIŞI VE ADALETİ BİRLİKTE İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ”

2025-06-17 14:10 - Politika

RAMANLI, AİLELERİN ACISINI PAYLAŞTI

2025-06-17 14:07 - Politika

FESTİVALDE KOZLUK RÜZGÂRI ESTİ

2025-06-14 14:42 - Eğitim

DEM PARTİLİ ODUNCU KURAKLIK MAĞDURİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

2025-06-20 14:07 - Politika

İlgili Haberler

AKKUŞ “TPAO KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

16:51 - Politika

HRANT DİNK İÇİN ADALET ÇAĞRISI

17:01 - Politika

DEM’LİLERDEN ROJAVA TEPKİSİ

02:23 - Politika

BATMAN BAROSU’NDAN IRKÇILIK VE ŞİDDETE SERT TEPKİ

02:21 - Politika

İL BAŞKANI FIRAT’TAN ZAMLARA TEPKİ

19:18 - Politika

Günün Manşetleri

TALEPLER YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

17:41 - Gündem

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

17:40 - Gündem

DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN BATMANLI KADINLAR EL ELE VERDİ

17:39 - Gündem

GENÇLER BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ

17:37 - Gündem

GENÇLER GÖNLÜNCE EĞLENİYOR

17:35 - Gündem