?>

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARKININ İLK ÇİVİSİ ÇAKILDI

Batman Belediyesi tarafından Batman Çayı kenarında hayata geçirilecek, Türkiye’nin en büyük yeşil alan projelerinden biri olarak planlanan ‘Mavi - Yeşil Batman Projesi’nin 1. Etabı’ düzenlenen ‘Çivi Çakma Töreni’ ile resmen başlatıldı.

Gündem - 2 ay önce

Tören, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleşti. Vali Canalp burada yaptığı konuşmasında “Artık rahatlıkla söyleyebiliriz ki Batman sadece model olmaya aday bir şehir değildir; Batman bugün Türkiye’ye model olan bir şehirdir” dedi.

Törene Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundu.

130 DÖNÜMLÜK 1. ETAP İÇİN İLK ÇİVİ ÇAKILDI

Batman-Diyarbakır Köprüsü çevresinde, İstiklal Kent Parkı’nın devamı niteliğinde planlanan 130 dönümlük 1. Etap, kentin nefes alan en büyük sosyal yaşam bölgelerinden biri olacak.

Mavi Yeşil Batman Projesi; 6.500 m² çok amaçlı etkinlik çayırı, 12.700 m² ateşsiz piknik alanı, Tematik bahçeler, Aqua Park, Bisiklet yolları, Çocuk oyun alanları, Futbol sahası, basketbol sahaları ve tenis kortlarından oluşan spor kompleksi, 75 dönüm çim alanı, Restoran, kafeterya, mescit, otopark ve güvenlik alanları yer alacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KENT PARKI OLMA YOLUNDA

Tanıtım videolarının izletilmesinin ardından konuşan Vali Canalp, toplamda 2.050 dönümlük alan üzerinde 4 etap hâlinde planlanan projenin, Batman’ın yaşam kalitesine büyük katkı sağlayacağını belirterek: “Türkiye’de ilk kez uygulanan, pek çoğunun benzeri olmayan projeleri hayata geçiriyoruz. Belediye olarak hiçbir zaman ‘yaptık bitti’ diyen bir anlayışla hareket etmedik; sürekli üreten, her gün daha ileri giden bir yönetimiz. Mavi - Yeşil Batman Projesi bunun en güçlü göstergesidir” şeklinde konuştu.

Batman Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Canalp, 7 aylık süreçte 2.4 milyar liranın harcandığı ancak hiçbir çalışma yapılmadığı döneme dikkat çekerek bugün aynı bütçeyle Türkiye’nin en kapsamlı projelerinin hayata geçirildiğine dikkat çekti.

“BATMAN YEŞİL BİR ŞEHRE DÖNÜŞÜYOR”

Konuşmada şehrin diğer önemli projelerine de değinen Vali Canalp, Yeşil Kuşak Projesi ile tüm ana yolların iki tarafı boyunca yeşil koridor oluşturuluyor, Yaşam Kemal Kent Parkı hizmete açıldı ve yoğun ilgi görüyor, İluh Deresi Islah Projesi, 5,5 km uzunluğu ile Türkiye’nin en kapsamlı ıslah çalışmalarından biri olarak hızla devam ediyor, Yeni Kent Meydanı ve Kent Parkı, yeni valilik binası ile birlikte Türkiye’nin örnek meydanlarından biri olacak, Görev döneminde 131 yeni park kente kazandırıldı, toplam yeşil alan 642 bin m²’den 1 milyon 432 bin m²’ye çıkarıldı.

Vali Canalp, Mavi Yeşil Batman Projesinin tek başına 2.000 dönümlük bir alanı kapsadığını ifade ederek “Bu proje tamamlandığında Batman’ın tüm mevcut yeşil alanlarının toplamından daha büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

AÇILIŞ TARİHİ 29 EKİM 2026’YA ÇEKİLDİ

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Canalp, sözleşmeye göre 14 ay sürecek olan projenin daha erken tamamlanması için pazarlık yaptı. Buna göre parkın 1. Etabı 29 Ekim 2026’da Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılacak. Konuşmanın ardından Vali Canalp ve katılımcılar, ilk çiviyi çakarak ve ilk fidanı dikerek çalışmaları başlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

TİRYAKİ, TBMM’DE BATMAN’IN SORUNLARINI KONUŞTU

2025-11-12 13:59 - Politika

FIRAT “GENÇ ÖLÜMLERİ KAYGI VERİCİ BOYUTTA”

2025-11-14 17:59 - Politika

25 İLDE SİBER SUÇ OPERASYONU

2025-11-11 15:28 - Asayiş

DEVA PARTİSİ’NDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İÇİN ADALET ÇAĞRISI

2025-11-12 15:01 - Eğitim

UYUŞTURUCU TİCARETİNE SUÇÜSTÜ!

2025-11-10 15:12 - Asayiş

RAMANLILAR’DAN KANLI OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

2025-11-10 15:07 - Spor

SİBER SUÇLAR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI

2025-11-09 19:21 - Asayiş

SPORLA BÜYÜYEN BATMAN: 5 BİNDEN FAZLA SPORCUYA ULAŞILDI

2025-11-11 15:18 - Spor

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARKININ İLK ÇİVİSİ ÇAKILDI

2025-11-14 18:21 - Gündem

ZEYNEP ODUNCU KUTEVİ’DEN ACI OLAYA TEPKİ

2025-11-10 15:17 - Gündem

İlgili Haberler

GERCÜŞ’TE KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILIYOR

16:01 - Gündem

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJE TOPLANTISI YAPILDI

16:00 - Gündem

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDEN GURUR VEREN BAŞARI

15:59 - Gündem

KENT GENELİNDE YOĞUN TEMİZLİK ÇALIŞMASI

15:57 - Gündem

BAŞKAN KAPLAN’DAN MÜDÜR GÜMÜŞ’E ZİYARET

15:57 - Gündem

Günün Manşetleri

GERCÜŞ’TE KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILIYOR

16:01 - Gündem

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJE TOPLANTISI YAPILDI

16:00 - Gündem

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDEN GURUR VEREN BAŞARI

15:59 - Gündem

KENT GENELİNDE YOĞUN TEMİZLİK ÇALIŞMASI

15:57 - Gündem

BAŞKAN KAPLAN’DAN MÜDÜR GÜMÜŞ’E ZİYARET

15:57 - Gündem