?>

ODUNCU, ÜNİVERSİTEYİ MECLİSE TAŞIDI

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Üniversitesi’nin Erasmus programı için ayrılan ödenekleri kurallara aykırı şekilde harcaması iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Politika - 1 yıl önce

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, konuyu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorarak, benzer usulsüzlüklerin yaşanmaması için bakanlık tarafından alınacak önlemlerin neler olduğunu sordu.

Milletvekili Oduncu verdiği önergede “Batman Üniversitesi’nin Erasmus programı için yaptığı harcamaların belirlenen kurallara aykırı olmasıyla ilgili olarak benzer usulsüzlüklerin yaşanmaması için bakanlık tarafından alınacak önlemler nelerdir? Erasmus programı için ayrılan fonların, aykırı bir şekilde kullanıldığına dair yapılan tespitlere ilişkin idarenin savunduğu ölçülülük ve orantılılık ilkesi ne şekilde uygulanmıştır?

 Benzer şekilde kurallara aykırı harcamaların yapıldığı başka üniversiteler var mıdır? Bu konuda bakanlığınız bir tespiti var mıdır? Sayıştay raporunda belirlenen kurumsal hibe tutarının aşılmasıyla ilgili bakanlık ne tür yaptırımlar veya düzenlemeler öngörmektedir? Bakanlık, Batman Üniversitesi’nin 2023 yılı itibarıyla Erasmus kapsamında yapılan toplam harcama tutarı olan 11 bin 430 euro’nun hangi faaliyetler için harcandığına dair detaylı bir rapor sunulabilir mi? Üniversite taşınmazlarının kullanım şekilleri ile kayıtlar arasındaki uyumsuzlukla ilgili bir denetim yapılacak mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler alınacaktır? Sayıştay denetim raporlarında ortaya çıkan bu tür uyumsuzlukların önüne geçmek için Bakanlık, üniversitelerin denetim süreçlerini nasıl güçlendirecektir? Sayıştay raporunda tespit edilen usulsüzlükler hakkında herhangi bir yasal süreç başlatılmış mıdır? Eğer başlatıldıysa, sürecin durumu nedir?” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

VERGİDE ADALET TALEBİ SÜRÜYOR

2024-09-26 13:00 - Sağlık

YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİR ETKİNLİĞİ PAZAR GÜNÜ

2024-09-26 13:15 - Sağlık

YANGINDA YARALANAN VATANDAŞLARA  ‘İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’ MÜDAHALE ETTİ

2024-09-26 12:59 - Sağlık

BAL LİGİ'NDE TFF’NİN DESTEĞİ BELLİ OLDU

2024-09-23 13:15 - Spor

EŞ BAŞKAN GÜLİSTAN SÖNÜK “EŞİT VE ÖZGÜR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

2024-09-26 13:23 - Politika

ODUNCU, ÜNİVERSİTEYİ MECLİSE TAŞIDI

2024-09-26 14:22 - Politika

EBAP ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2024-09-26 13:13 - Eğitim

SAADET’TEN AFAD'A ZİYARET

2024-09-25 11:05 - Politika

EĞİTİM SEN “OKULLAR HİJYEN KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”

2024-09-21 16:14 - Eğitim

EBAP ÇALIŞTAYI HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

2024-09-20 17:04 - Eğitim

İlgili Haberler

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI

05:25 - Politika

SAADET İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

03:37 - Politika

RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”

10:26 - Politika

DEVA’DAN SEFERBERLİK!

12:20 - Politika

Günün Manşetleri

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

KELÂM VE KALEM YAZMA MUSHAF SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

04:04 - Gündem