?>

“SAVAŞI DURDURMAK İÇİN GEÇ DEĞİLDİR”

Batman Demokrasi Platformu, ‘Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır’ diyerek basın açıklaması düzenledi.

Gündem - 4 yıl önce

Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Deniz Topkan’ın okuduğu basın metninde “Son yıllarda emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışı Ukrayna krizinde savaşa dönüşmüştür. Tüm gelişmeler çatışmaların kısa sürede sonlanmayacağını, emperyal güçlerin dünya sisteminde lehlerine sonuçlanacak değişiklikler için düğmeye bastığını göstermektedir.

Çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan NATO, Rusya’ya karşı kuşatma, yayılma ve genişleme stratejisi uygularken Rusya eski gücüne kavuşmak için kendi içerisinde baskı politikalarını süreklileştirirken dışarıya yönelik hegemonik güç politikalarını hayata geçirmektedir.

Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgilidir.  Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır.

Savaşı durdurmak için geç değildir.

Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir.

Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir.

Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır.

Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir.

Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloğu oluşturmalıdır.

Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır” ifadeleri yer aldı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

ÜNİVERSİTE’DE METAVERSE KONFERANSI

2022-03-01 15:32 - Sağlık

OKULLAR KOR TENİSİNDE TER DÖKTÜ

2022-03-04 13:53 - Spor

“SAVAŞI DURDURMAK İÇİN GEÇ DEĞİLDİR”

2022-03-06 17:34 - Gündem

ESMAF ODASINDA ÇİFTÇİ DÖNEMİ

2022-02-27 21:14 - Halkın Sesi

AK PARTİ’DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

2022-02-28 16:29 - Gündem

MAHALLE SAKİNLERİ DDY’E SESLENDİ

2022-03-04 14:00 - Gündem

RAHATLATAN GALİBİYET!

2022-03-06 01:44 - Gündem

“ERKEN SEÇİM ŞART”

2022-03-06 15:50 - Gündem

ESNAF KEFALET’TEN ÇİFTÇİ’YE ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

2022-03-02 13:21 - Gündem

KAHTALI MIÇE VE ARZU ARIKAN SEVENLERİYLE BULUŞTU

2022-03-04 18:31 - Gündem

İlgili Haberler

YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI

23:01 - Gündem

13. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23:00 - Gündem

KATI YAKIT KALORİFER ATEŞÇİSİ KURSU DÜZENLENDİ

22:58 - Gündem

SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

22:57 - Gündem

GENÇ TÜRKİYE FORUMU'NA BATMAN'DAN YOĞUN KATILIM

22:55 - Gündem

Günün Manşetleri

YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI

23:01 - Gündem

13. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23:00 - Gündem

KATI YAKIT KALORİFER ATEŞÇİSİ KURSU DÜZENLENDİ

22:58 - Gündem

SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

22:57 - Gündem

GENÇ TÜRKİYE FORUMU'NA BATMAN'DAN YOĞUN KATILIM

22:55 - Gündem