USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başaran: Boyun eğmeyeceğiz!

Silvan'da yaşanan olayları ve hafta sonu 12 adrese yönelik olarak yapılan eş zamanlı operasyonlara tepki göstermek için HDP ve DBP öncülüğünde Yılmaz Güney Sineması önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Başaran: Boyun eğmeyeceğiz!
15-11-2015 18:22
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütleri öncülüğünde yapılan kitlesel basın açıklamasında konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 90’lar da olduğu gibi silahlarla Kürdistan’ın insansızlaştırma politikalarına karış özyönetim ilanlarıyla direnişlerini büyüteceklerini söyledi. “Katliamları ve siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz” pankartı açılan basın açıklamasına Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemde konuşan Acar Başaran, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan'da kaldığı süre boyunca yaşadıklarını hakkında bilgi verdi. 

"SİLVAN’DA YAŞANAN BİR DİRENİŞTİ"

Nusaybin’de evin önünde polisler tarafından katledilen Selamet Yeşilmen'i anarak sözlerine başlayan Acar Başaran, Silvan’da işgalci güçlerin, çıktıktan sonra arkalarında bıraktıkları yazılarda, neler yaşandığının görüldüğünü belirtti. Kürt halkına, “Ya Türk sen övün ya da itaat et” denildiğine dikkat çeken Acar Başaran: “Ama bu zihniyetin bilmesi gereken bir şey var; Yüzyıllardır, Kürtler hiçbir zaman egemenlere boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyeceklerdir. Silvan’da yaşanan bir direnişti, görkemli bir direnişti." dedi.

‘CAMİYİ DE BOMBALADILAR’ 

Kuşatmasının günlerce sürdüğü mahalleye ilk girişlerinde yanı başlarında bir sivilin katledildiğini belirten Acar Başaran, o sivili taşıdıkları caminin de bombalandığını belirterek: “Kendini Müslüman gören, 13 yıldır, din üzerinden politika yapan bu zihniyet camiyi bombaladı. Cenazeyi sürükleyerek camiden oradan çıkarttı.” dedi.

‘DEVLET TANK VE TOPLA SALDIRIYOR’

Kaldıkları adreslerin bilinmesine rağmen mahalle sakinleriyle birilikte HDP milletvekillerin de 6 saat bomba atarlar altında kaldıklarını dile getiren Acara Başaran: “Bizim silahlarından korkacağımızı zan ettiler. Bu şekilde 90’lar da olduğu gibi Kürdistan’ı insanlaştırmaya çalışıyorlar. Şuanda halkın başına bomba yağdırarak özyönetim iradelerini kırmak istiyorlar. Ama halk bu zihniyete karşı dim dik ayaktadır. Bizi sindirmeye çalışanların bizden ne kadar korktuklarını o an anladık. Hiç birimizin cebinde tek bir çakı yoktu, ama onların korkuları o kadar büyüktü ki, bize tank ve toplarla saldırıyorlar.” şeklinde konuştu. Acar Başaran, HDP’nin halkların özyönetim ilanlarının yanında olacaklarını sözlerine ekleyerek: "Her bir ölüm AKP hükümetinin iktidarına harç olmaktan başka bir şey değildir. Biz halkın çocukları, bu katliamcı zihniyetin karşısında duracağız. Devletin güvenlik güçlerinin, ‘Ya git öl, ya da öldür’ zihniyetin karşısında herkesin durması gerekiyor. Bunu yapmayan herkes tarihin önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

PARİS VE BEYRUT KATLİAMI KINANDI

Acar Başaran ardından söz alan HDP Batman İl Eş Başkanı Abdülbari Karaağaç, Paris ve Beyrut’ta yaşanan katliamları kınayarak, Kürt güçlerinin Ezidxan'ın kutsal şehri Şengal’in özürleştirme hamlesini selamladı.

GÖZALTI YAŞANDI

Basın açıklaması sonrasında Atatürk Parkı önünde oturan 15 yaşlarında bir genç polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirtilmezken isminin Azat olduğu öğrenilen 15 yaşlarındaki genç, Bahçelievler Çocuk Şubesi Karakoluna götürüldü. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA