USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN ÇİFTÇİ “BERBERLER PAZAR GÜNÜ TATİL YAPMADA KARARLIDIR”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve berberlerin ortak kararı ile alınan Pazar günü tatil yapılması kararının olumlu karşılandığı, kararlı bir şekilde devam edeceği ve berberlerin Pazar günü tatil yapmada kararlı olduğu vurgulandı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ “BERBERLER PAZAR GÜNÜ TATİL YAPMADA KARARLIDIR”
12-01-2023 14:46
12-01-2023 14:47
BATMAN
Google News

Ticaret Bakanlığının esnaf ve tacirlerden gelen talepler doğrultusunda uygulanması 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar alınmıştı.

Alınan karar sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden ve pazar günü tatil yapılması kararının devam ettirmek isteyen ve tüm berber sektörü ile yapılan istişare toplantısı sonucu Pazar günleri berberlerin kapalı olması yönünde kesin karar alınmıştı. Konuyla ilgili geniş açıklama ve tavsiyelerde bulunan Başkan Çiftçi, berberlerin Pazar günü tatil yapmada kararlı olduklarını belirtti.

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada, sektör üyelerinin isteği doğrultusunda aileleri ile vakit geçirmek için alınan tatil kararının netice verdiğini ve günden güne bu karara desteğin arttığını ifade etti.

Çiftçi “Pazar günü kapatmak istemeyen berber esnaflarımızdan isteğim oluşan birlik ve beraberliği bozmamaları ve beraber hareket etme iradesine destek sunmalarıdır. Birlik ve beraberlik kararını değerli buluyoruz. Hiç kimse birlik ve beraberliği bozma hakkını kendinde bulmasın ve teşebbüs etmesin uygulasın ve uygulama içinde kararlı olsun. Berber sektöründe bulunan üyelerimiz de etrafında bulunan meslektaşlarını Pazar günü kapatmaları için ikna etmek için uğraşmalıdırlar. Oluşan birlik ve beraberlik sektöre fayda sağlayacaktır. Alınan kararı değerli görüyoruz. Pazar günü kapatmak istemeyen berber esnaflarımız bu kararın önemini ilerleyen zamanlarda hem sosyal hemde toplumsal olarak faydalarını görecektir. Bunun için tatil yapmaya ikna olmamış berberleri ziyaret ediyoruz ve ziyaret etmeye devam edeceğiz” dedi.

Diğer sektör gruplarından da kendilerine Pazar günü tatil olması yönünde talepler olduğunu belirten Başkan Çiftçi, hangi sektör grubu olursa olsun birlikte toplanarak tatil yapma kararı alan olursa gerekli desteği vermek için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?