USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FRİT PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Kalkınma Bankası (KfW) arasında imzalanan FRİT fonu kapsamında, Batman’da ‘Korunmasız Gençlerin Gençlik ve Spor Alt yapısı ile Güçlendirme Projesinin’ temeli atıldı.

FRİT PROJESİNİN TEMELİ ATILDI
29-11-2022 16:30
29-11-2022 16:32
BATMAN
Google News

19 Mayıs Spor salonunda yapılan temel atma törenine kamu kurum ve kuruluşlarını yanı sıra, STK temsilcileri, Spor kulüpleri, mülteci vatandaşlar ve projenin ortakları katılım sağladı. Temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

İl Müdürü Özperk yaptığı açıklamada “Bakanlığımız ile Avrupa Birliği ve Alman Kalkınma Bankası tarafından FRİT fonu kapsamında Avrupa Birliği tarafından finansa edilen ‘Korunmasız Gençlerin Gençlik ve Spor Alt yapısı ile Güçlendirme Projesi’ ilimize hayırlı olsun. Bu proje kapsamında Emekli Toki, Kuyubaşı Toki ve yeni yerleşim alanlarının yoğunlukta olduğu bölgemizde nizami futbol sahası ve kapalı spor salonu tesisinin açılışını yapıyoruz. Bu proje kapsamında Batman’ın da içinde bulunduğu 12 ilimizde yeni tesisler hayata geçiriliyor. Bu bağlamda, ‘Sporla Buluşuyoruz’ sloganı ile ilimizde yapılacak olan tesislerimizin temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız. AB’nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) 2015 yılında, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin desteklenmesi doğrultusunda AB Konseyi tarafından yapılan önemli ek kaynak çağrısına cevaben oluşturulmuştur. Program, mültecilerin ve ev sahibi toplumların ihtiyaçlarının kapsamlı ve eşgüdümlü bir şekilde karşılanması için tasarlanmış, ortak bir koordinasyon mekanizması sunmaktadır. AB’nin Birlik içi ve dışındaki mülteci krizini ele alırken izlediği kapsamlı yaklaşımın bir parçasını oluşturan destek, Türkiye’deki mültecilerin koşullarının iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Batman olarak her zaman olduğu gibi muhacir kardeşlerimize destek olmaya ve yanlarında her alanda olmaya devam edeceğiz. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Temel atma törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in yanı sıra Alman Kalkınma Bankası direktörü Kirk Mılner, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eleftheria Pertzinidou, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Gençlik Spor ve Belediye Spor Şube Müdürü Burak Eren, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, ASKF Başkanı Mahmut Akyol, STK Temsilcileri, Amatör kulüp Başkanları ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA