USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“HASANKEYF, KUSEN KEYF OLDU!”

YEREL GİRİŞİMCİYE KEYFİ UYGULAMA

“HASANKEYF, KUSEN KEYF OLDU!”
18-01-2023 16:27
18-01-2023 16:28
BATMAN
Google News

Hasankeyf Belediye Başkanı geçen gün yaptığı bir açıklamada, Hasankeyf için 5 Yıldızlı otel yaptıracak bir girişimci aradıklarını söyleyen, Hasankeyfli Turizmci ve Yatırımcı Fırat Argun, belediye ye veryansın etti.  

Hasankeyfli Turizmci ve Yatırımcı Fırat Argun “30 Yıllık Turizmciyim, Hasankeyf’te hak sahipliği ile otel ruhsatı yapı denetim, himayesindeki inşaatımı yüzde yüz bitirdim, buna rağmen belediye iskânı onaylamıyor. Resmi başvuru yapmama rağmen, Hasankeyf Belediyesi eleman eksikliğini göstererek, beni çevre şehirciliğe yönlendiriyor.

Çevre Şehircilik müdürlüğü yetkilileri ise yetkileri olmadığını, belediyenin iskân vermesi gerektiğini söyleyerek, bir yıldan fazla beni oradan oraya gönderiyorlar! Yıllık gelirimin tahmini 2,5 milyondan oldum, birde işimin durması nedeniyle inşaatımın tadilat ve tamiratları başladı. 13 milyon yatırarak, Hasankeyf in turizmine ve ekonomik yapısına yatırım yaptım ama maalesef iktidar ve belediye bu yatırımı mı göz ardı ederek, benim faaliyete geçmeme engel oluyor.

Belediye’yi göreve çağırıyor ve vali bey inde kamuoyu aracılığı ile gelişmelerden haberdar olmasını istiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA