USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHD, MALTU'NUN AKIBETİNİ SORDU

Kayıp Yakınları ve İnsan Hakları Derneği öncülüğünde her hafta Cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın’ eylemlerinin 565. haftasında 1995 yılında kayıplara karışan Mehmet Şirin Maltu'nun akıbeti soruldu.

İHD, MALTU'NUN AKIBETİNİ SORDU
28-01-2023 16:28
28-01-2023 16:34
BATMAN
Google News

Gülistan Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHD yönetim kurulu üyesi Gülbahar Kaya okudu.

Gülbahar Kaya açıklamasında “17 yaşındaki Mehmet Şirin Maltu’nun evine 31 Ocak 1995 gecesi, aralarında asker, özel tim ve köy korucularının da bulunduğu güvenlik güçleri, panzerler eşliğinde baskın yapıldı. Kimlik kontrolü yapan askerler Maltu’yu dışarı çıkardılar. Aynı tarihlerde Batman Komando Taburu’nda gözaltında tutulan bir kişi serbest bırakılınca Maltu ailesi’ne, Mehmet Şirin’i taburda gördüğünü ve altı gün boyunca beraber gözaltında tutulduklarını anlattı. Savcılığa başvuran aileye soruşturma başlatmak için aile dışından iki şahit göstermesi istendi ama olaya tanık olanlar ağır baskı ortamında şahitlik yapamadı. Maltu’dan bir daha haber alınamaz. Ailesinin yetkili makamlara yaptığı başvurulardan bir sonuç alınamaz. Anne Sabriye Maltu’nun “Oğluma ne olduğunu bilmek istiyorum. Başında dua edeceğim bir mezarım olsun istiyorum. Onu kaybedenlerin bize yaşattıkları bu zulmün hesabını vermesini istiyorum. Adalet istiyorum. Barış istiyorum. Hiç bir anne evlat acısı yaşamasın istiyorum” diyen sesi, onun taleplerini yerine getirmekle görevli olanlar tarafından karşılıksız bırakıldı” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA