USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İL BAŞKANI ŞAHİN “DOKTOR EKSİKLİĞİ MAĞDURİYETE NEDEN OLUYOR”

Batman'ın sağlık sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, birçok dalda bulunan doktor eksikliğinin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu belirterek, şehre gereken önemin verilmemesine tepki gösterdi.

İL BAŞKANI ŞAHİN “DOKTOR EKSİKLİĞİ MAĞDURİYETE NEDEN OLUYOR”
07-12-2022 16:03
07-12-2022 16:05
BATMAN
Google News

Batman'ın adeta sahipsiz bir kent konumunda olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Şahin, yetkililerin ise sorunlara hiçbir çözüm getirmediğini ifade etti.

Özellikle son zamanlarda hastanelerde ciddi doktor eksikliğinin yaşandığını söyleyen Şahin, bu durumun sıkıntılara neden olduğunu, hastaları mağdur ettiğini belirtti.

Hastaların adeta özel hastanelerin insafına terk edildiğini vurgulayan Şahin, doktor sıkıntısının acilen giderilmesi gerektiğini kaydetti.

"HEKİM SAYISINDA CİDDİ BİR YETERSİZLİK VAR"

İlin sağlık sorunlarıyla ilgili ciddi şikâyetlerin geldiğini dile getiren Şahin "Bizler de sağlık sorunlarını gözlemleyebiliyoruz. Hekim sayısında ciddi bir yetersizlik var. Özellikle çocuk endokrinoloji, çocuk alerji, çocuk nöroloji bölümlerinde doktorlarımız yok. Bu çok ciddi bir sorun. Batman'ın nüfusu 630 binlere ulaşmış durumda. Batman sağlık alanında sadece kendi halkına değil çevre il ve ilçe insanlarına da hizmet veriyor. Fakat maalesef bu anlamda ciddi hekim eksikliğimiz var" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİ HALKIN SORUNLARININ YANINDA GÖRMÜYORUZ"

Devlet hastanelerindeki doktor sıkıntısı yüzünden özel hastanelere gitmek zorunda kalan hastaların büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade eden Şahin "İnsanlar, can söz konusu olunca uzun süre randevuları beklemeden özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Tahlili, tetkiki derken insanlar buralarda ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Yetkililer, 'Batman'ı sağlık turizmine dönüştüreceğiz' diye vaatlerde bulunuyorlar fakat maalesef Batman sahipsiz ve şehre gereken önem verilmiyor. Batman'ın 5 milletvekili var fakat bunları halkın sorunlarının yanında görmüyoruz” dedi.

"HASTANIN ÇEKTİĞİ SIKINTILAR BİR YANA, AİLENİN MAĞDURİYETİ DE SÖZ KONUSU"

Kanser hastalarının şehre en yakın il olan Diyarbakır'a gitmek zorunda kaldıklarını belirten Şahin "Yine onkoloji bölümünün ciddi eksiklikleri var. PET/CT kanser tanısında önemli bir yere sahiptir. Batman'da PET/CT çekilemiyor. Yine kentte radyoterapi yapılamıyor. Bir kanser hastası neredeyse haftanın 2-3 günü buradan Diyarbakır'a gidiyor. Burada hastanın çektiği sıkıntılar bir yana, ailenin mağduriyeti de söz konusudur" diye konuştu.

"SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Batman'ın sağlık alanında çok ciddi eksikliklerinin olduğuna işaret eden Şahin "Bir an önce bu eksikliklerin giderilmesi, özellikle de halkımızın özel hastanelere mecbur edilmemesi gerekir. Bu sorunların takipçisi olacağız. Eğer görüşebilirsek ilgili mercilere bu hususları anlatacağız fakat muhatap bulamazsak da basın aracılığıyla bu sorunları kamuoyuna duyuracağız. Ayrıca sorunları rapor şeklinde Genel Merkezimize sunacağız ve Ankara nezdinde bu sorunların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA