USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“İnsanları mağdur etmeyi bırakın”

Batman’da taşeron firma TPIC aracılığı ile TPAO’da çalışan ve yaklaşık 4 aydır işten çıkarılan işçilere Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve Hüda Par’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök de destek verdi. Gök, konuşma yaptığı sırada Belediye Başkanı Özdemir, eylemin yapıldığı yerden ayrıldı.

“İnsanları mağdur etmeyi bırakın”
08-04-2015 18:38
Google News

Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapan TPIC çalışanlarına Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir de destek verdi. Önceki gün bazı ulusal gazetelerde yer alan haberlere tepki göstermek için bir araya gelen TPIC çalışanlarına Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’den destek geldi. Özdemir, yaptığı konuşmada: “Biz Batman Belediyesi olarak da, parti olarak da işten çıkarılmaların sürekli önünde ve karşısında durduk. Emekçilerin yanında yer aldık ve yer almaya da devam edeceğiz. TPIC’ten çıkarılan kardeşlerimiz ile ilgili yapılan yalan yanlış haberlerle de mağdur olmuş bu kardeşlerimiz tekrardan mağdur edilmektedir. Sayın Maliye Bakanı’nın yapmış olduğu talihsiz açıklama; işte dua edin. 6 aydır buradasınız, hiçbir şey yapmadan maaş alıyorsunuz gibi bir yaklaşım içinde olması ayrıca çok büyük bir ayıptır. Bu insanlarımız, bu kardeşlerimiz emekleri ile kendi öz iradeleri ile çalışmaları ile ekmek kazanmak derdindedirler. Yan gelip yatma derdinde değil bu insanlarımız. Buradan hükümete sesleniyoruz; insanları mağdur etmeyi bırakın artık. Lütfen bu ailelere sahip çıkın ve bu insanların işe geri dönüşleri tekrar sağlansın” dedi. 

“BATMAN’IN SAHİPSİZLİĞİNİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Hüda Par’ın Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök de TPIC çalışanlarının ve Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’in konuşma yaptığı sırada destek için Atatürk Parkı önünde bir araya gelen işçilerin yanına geldi. TPIC çalışanlarının sorununun şimdiye kadar çözülmüş olması gerektiğini belirten Gök: “Biri bakan olmak üzere 4 milletvekili arkadaşımız var. Buna rağmen Maliye Bakanımız olmasına rağmen bu meselenin çözülememiş olması Batman’ın sahipsizliğinin bir göstergesidir. Bizler bu kardeşlerimizin derdine derman bulunmasını istiyoruz. Bizde bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya söz veriyoruz” ifadelerinde bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA BİTMEDEN AYRILDI

Hüda Par Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök konuşmaya başladıktan kısa bir süre sonra Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, basın açıklamasının yapıldığı kalabalık grup arasından ayrıldı. Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in açıklama bitmeden ayrılması ile ilgili Gök’e soru yönelten gazetecilere Gök: “Başkanın ayrılmasını tepki olarak algılamadım. Belediye başkanının işleri vardır. Bu konuda inanıyoruz ki inşallah önceki seçimde özellikle yerel seçimde olduğu gibi genel olarak baskıcı, dayatmacı zihniyet terk edilir. Önümüzdeki milletvekili seçiminde de Batman için huzurlu, sakin bir ortam hakim olur. Güzel bir havada geçer inşallah. Biz bunu hayra yorduk, şerre yormadık” dedi. 

İŞÇİLER AK PARTİ’YE YÜRÜDÜ

TPIC işçileri daha sonra Atatürk Parkı önünde yürüyerek AK Parti’ye geçti. AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar ile görüşen işçiler işlerini geri istediklerini belirtti. Uçar’da işçilerin taleplerinin yerine getirilmesi için elinden geleni yapacağını dile getirdi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?