USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KAYA TUZU ÇEŞİTLENDİRME PROJESİ BAŞLADI

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör koordinesinde Halk Eğitimi Merkezinin Hazırladığı ‘Kozluk Kaya Tuzu Çeşitlendirme’ projesi başladı.

KAYA TUZU ÇEŞİTLENDİRME PROJESİ BAŞLADI
19-01-2023 11:50
18-01-2023 23:26
BATMAN
Google News

Kaya Tuzu Çeşitlendirme konusunda bilgi veren Kaymakam Güngör “Derince, Tuzlagözü, Çayhan Köyleri ve Çay mevkiinde birçok farklı yerlerde kaya tuzu kaynakları bulunmaktadır ve bu kaynaklar sadece kaya tuzu olarak satılmaktadır. Asırlardır köylülerimiz bu tuzu üretmektedir. Birçok vatandaşımız geçimini bu güzel ve kaliteli Kaya tuzunu satarak sağlamaktadır. Köylülerimiz dağlardaki doğal kaynak sularından tuzu, yaz sıcağında uzun uğraşlar sonucu elde ediyor. Alındıkları biriktirme havuzlarında suyun buharlaşmasıyla elde edilen kaya tuzu, köylüler tarafından kimi zaman yol kenarında kimi zaman da çevre il ve ilçelere satılıyor.

Doğal ortamda kimyasal kullanılmadan üretilen kaya tuzu, özellikle salamura ürünler, kavurma, peynir ve turşu yapımında kullanılıyor. Biz ise 4 asırdır üretimi yapılan bu tuzumuzun katma değeri daha yüksek bir hale getirmek istedik. Kaya tuzu lambası, kaya tuzu sabunu ve kaya tuzu yastığı ürünleri olarak üretilmesini teşvik etmek için bir proje hazırladık. Özellikle halk eğitim merkezi, aile destek merkezi, kadın kooperatifleri, mesleki teknik liselerimizde ve yeni girişimcilerimiz ile bu ürünleri üreterek tanıtmak, istihdamı artırmak istiyoruz. Kaya Tuzumuzla ilgili logo, tanıtım filmi ve katma değeri Yüksek alternatif ürün çalışmaları yapılacaktır. Projeye destek veren başta Vali Ekrem Canalp’a ve tüm destekçilerimize gönülden teşekkür ederiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA