USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KAYIPLAR BULUNSUN EYLEMİ 562. HAFTASINDA

Kayıp Yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından her hafta cumartesi günü düzenlenen ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemi 562. Haftasına ulaştı.

KAYIPLAR BULUNSUN EYLEMİ 562. HAFTASINDA
07-01-2023 14:56
07-01-2023 14:57
BATMAN
Google News

Basın açıklamasını İHD Şube yöneticisi Hüseyin Elçi okudu.

Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın barışçıl anma etkinliği 562. haftasında Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdiklerini belirten Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi “Bizler; kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak; gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetinin açığa çıkarılmasındaki ısrarımız, hukuk, insan hakları, barış ve demokrasi taleplerimizle bir kez daha bu alandayız. 562 haftadır tüm çağrılarımıza rağmen hâlâ hukuk işletilmiyor, cezasızlık politikalarıyla failler aklanmaya devam ediliyor.

Buradan bu topraklarda kaybedilen yüzlerce insanın faillerinin, insanlığa karşı suç işleyen sorumluların ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ederken, 25 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen İsa Soysal’ın sesi oluyoruz.

Evli ve üç çocuk babası İsa Soysal, 1988 sonbaharında Silopi'ye bağlı Bozalan köyünün Karuğ mezrasındaki evine gelen sivil giyimli kişiler tarafından zorla götürüldü ve bir daha kendisinden haber alınamadı. İsa Soysal tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu ve daha önce hiç gözaltına alınmamıştı. Kardeşi başta olmak üzere ailesi ve yakınları, polis, hastane, hapishanelerden İsa Soysal’ı sordular. Gelen ihbarlar üzerine Soysal ailesi, Irak’taki hastane ve hapishanelerde de İsa’yı aradı ancak bir sonuç alamadı. Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir cumartesi annesinin dediği gibi Adalet, adaletsizliğin saltanatını yeninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kayıplarımızı unutmayacağız! Gözaltında kaybedilen insanlarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?