USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan haftada kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ programı Vali Ahmet Deniz’in katılımıyla İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kütüphane Haftası Kutlanıyor
28-03-2017 22:02
Google News

Bu yıl 53’cüsü kutlanan Kütüphane Haftası açılış programına; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda kitapsever katıldı. Kütüphane Haftası kutlama mesajlarının okunmasının ardından, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptı. Konuşma öncesinde Kütüphanenin Yetişkinler Ödünç Kitap Verme Bölümü’nden en çok kitap okuyarak dereceye giren okuyuculara ödüllerini veren Vali Deniz, kendilerini tebrik ederek, başarılar diledi. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Deniz,  okumadan başarı elde etmek mümkün değil, Gelişmiş ülkelerin okuma oranına bakıldığında, ülkemizde kitap okuma oranı çok geride kalmaktadır. Bu oranı yükseltmek için öncelikle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, bilgiye ulaşmanın en önemli ve etkin yolu kitap okuma olduğunu ifade etti.  Gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya sayesinde ilimizde kitap okuma kültürü oluşmaya başladı. Ülkemizde son zamanlarda modern kütüphaneler yapılmaktadır. İlimizde de en kısa zamanda çok amaçlı modern bir kütüphane binası inşa çalışmalarına başlayacağız. Okuyan, araştıran ve sorgulayan gençlerimiz için yeni kütüphaneler açmaya devem edeceğiz. Okullarımızdaki mevcut bulunan kütüphaneleri elden geçiriyoruz. Şimdiye kadar okullarımıza 50 bin adet kitap dağıttık, hedefimiz 200 bin adet kitap dağıtımını gerçekleştirmektir.” diye konuştu.
 KÜTÜPHANEYE YENİ GELEN KİTAPLAR SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI
 Kütüphane haftası açılış programının ardından, İl Kültür Merkezi kütüphanesinde “Kütüphaneye Yeni Gelen Kitaplar Sergisinin açılışını yapan Vali Deniz ve beraberindekiler kütüphanede ders çalışan öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA