USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

8 MART’IN ATEŞİ HASANKEYF’TEN YÜKSELDİ

“Direnişle Özgürleşiyor, Demokratik Toplumu Örüyoruz” temasıyla kadınlar Hasankeyf’te buluştu.

8 MART’IN ATEŞİ HASANKEYF’TEN YÜKSELDİ
26-02-2026 10:47
26-02-2026 10:48
Google News

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin ilk adresi Hasankeyf oldu. “Direnişle Özgürleşiyor, Demokratik Toplumu Örüyoruz” temasıyla düzenlenen programa Tevgera Jinên Azad (TJA), DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülük etti. Çok sayıda kadın aktivist etkinlikte yer aldı.

Kadınlar, Hasankeyf Çarşısı önünde bir araya geldi. Yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken katılımcılar, erbane eşliğinde zılgıtlar çekerek yürüyüş gerçekleştirdi. Sloganların yükseldiği yürüyüş, basın açıklamasının yapılacağı alanda son buldu. Açıklama, Belediye Meclis Üyesi ve TJA aktivisti Elif Kıvırcık tarafından okundu. Metinde, 1857’de New York’ta eşit işe eşit ücret talebiyle direnen kadın işçilerin mücadelesine atıf yapıldı. Kadına yönelik şiddetin sistematik bir sorun olduğu vurgulanarak, kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı.

“8 MART DİRENİŞ VE YENİDEN İNŞA GÜNÜDÜR”

Açıklamada, kadın emeğinin görünmez kılınmasına ve karar mekanizmalarındaki temsiliyet sorununa dikkat çekildi. 8 Mart’ın yalnızca bir anma günü olmadığı belirtilerek, aynı zamanda direnişin ve demokratik toplumun yeniden inşasının simgesi olduğu ifade edildi. Program, “Yaşasın kadın mücadelesi” sloganıyla sona erdi. Öte yandan, 8 Mart kapsamındaki ana kutlamanın 7 Mart Cumartesi günü Batman’da gerçekleştirileceği duyuruldu. Etkinlikte sanatçı Jin Ma’nın sahne alacağı; ayrıca DEM Parti Eş Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan ile TJA aktivisti Adalet Çimen Fidan’ın konuşma yapacağı belirtildi. Kutlamanın Dörtyol’da yapılması için resmi başvuru yapıldığı kaydedildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA