Batman’da faili meçhul cinayetleri araştırmak amacıyla bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren DEP Milletvekili Mehmet Sincar ve dönemin DEP İl Yöneticisi Metin Özdemir, ölüm yıl dönümlerinde vuruldukları noktada anıldı.
ANMA TÖRENİNE YOĞUN KATILIM
Elma Sokağı girişinde düzenlenen anma programına DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, DEM Parti ve DBP Batman il örgütleri, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile çok sayıda partili katıldı.
Anma programında konuşan Zeynep Oduncu Kutevi, Batman’ın geçmişte çok sayıda faili meçhul cinayete tanıklık ettiğini belirterek, hayatını kaybedenlerin unutulmadığını ve unutulmayacağını söyledi.
Kutevi, “Adalet gelmeden barış olmaz. Acılarla yüzleşilmeden barış olmaz” ifadelerini kullanarak, geçmişte yaşanan cinayetlerin aydınlatılması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması çağrısında bulundu.
Türkiye’de yeni bir barış sürecinin yaşandığını savunan Kutevi, geçmişle yüzleşilmeden kalıcı ve onurlu bir barışın inşa edilemeyeceğini belirtti. Kutevi, yaşamını yitirenlerin faillerinin aradan geçen yıllara rağmen adalet önüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Mehmet Sincar ve Metin Özdemir’in saldırıya uğradığı noktaya karanfiller bırakıldı.
