USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Öğretmenler günah keçisi değildir”

Ziya Gökalp Ortaokulu’nda darp edilen öğretmen için Batman’daki eğitim sendikaları bir araya gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Öğretmenler günah keçisi değildir”
07-04-2015 19:46
Google News

Batman Ziya Gökalp Ortaokulu’nda kat nöbetini yerine getirdiği sırada uyardığı öğrencinin yakınları tarafından darp edildiği iddia edilen öğretmen M.Ö. olayı Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen ortan basın açıklaması ile kınandı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen dört sendikanın başkan ve üyeleri, saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Sendikalar adına düzenlenen ortak açıklamayı okuyan Ruşen Güneş, öğretmenlerin her fırsatta günah keçisi seçildiğini ileri sürdü. Görevlerini icra ettikleri sırada kendilerini güvende hissetmediklerini savunan Güneş: ““Biz öğretmenler olarak, eğitimdeki başarısızlıkta yahut en küçük bir sorunda valisinden, milli eğitim müdürüne, velisinden öğrencisine kadar tüm kesimlerce günah keçisi olarak görülmekten bıktık. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın görevlerini zor şartlar altında yerine getirdiği gerçeği görmezden gelinmemelidir. Görevimizi icra ederken kendimizi güvende hissetmemiz başarılı olmamızda en önemli önkoşulumuzdur" dedi. 

“EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET ARTTI”

Kentte son dönemlerde eğitimcilere yönelik saldırıların arttığını ileri süren Güneş: “Son dönemde ilimizde artış gösteren eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının derhal durdurulması gerekmektedir. Bu konuda vali ve milli eğitim müdürünü gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Demokratik kuralların sağlıklı bir şekilde işlediği toplumlarda şiddet eksenli çözüm olmaz ve olmamalı. Buna duyduğumuz inançla, meslektaşımıza yapılan çirkin saldırıyı ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz” ifadelerinde bulundu. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?