USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Petrolspor, Kapucu’ya emanet

Batman Petrolspor Kulübü yeni sezon için Teknik Direktör Orhan Kapucu ile sözleşme imzaladı.

Petrolspor, Kapucu’ya emanet
31-05-2015 19:29
Google News

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Kırmızı Beyazlı temsilcimiz Batman Petrolspor 2015-2016 futbol sezonu için Kulüp Başkanı Aydın Gülmez’in de katıldığı imza töreninde eski milli futbolcu ve Teknik Direktör Orhan Kapucu ile bir yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi. 

ORHAN KAPUCU KİMDİR?

Kariyerine Batman Petrolspor'da başlayan Orhan Kapucu, yine bu takımda profesyonelliğe ilk adımı atmıştır. Petrolspor’da üç yıl profesyonel olarak oynadıktan sonra 1980'de Diyarbakırspor'a transfer olan Kapucu, dört yıl sonra ise Samsunspor'la sözleşme imzalamıştır. Samsunspor'un en başarılı yıllarında kadroda yer alan Kapucu, 1987-88 sezonunu Malatyaspor'da geçirmiştir. 1988-89 sezonu başında transfer olduğu Fenerbahçe'de altı ay kalabilmiş, sezonu Çaykur Rizespor'da tamamlamıştır. Çaykur Rizespor'dan sonra gittiği takımlar olan Mersin İdman Yurdu, Adanaspor ve Siirtspor'da birer sezon oynamıştır. 1992-93 sezonu başında transfer olduğu Antalyaspor'da da altı ay kalan Kapucu, sezonu Batman Belediyespor'da tamamlamıştır. Sezon sonu ise aktif futbol yaşantısına son noktayı koymuştur.

MİLLÎ KARİYERİ 

Orhan Kapucu, yalnızca Samsunspor'da oynadığı dönemde millî kadroya dahil edilmiştir. Kapucu, bir kez A Millî ve dört kez de Olimpik Millî olma onuruna erişmiştir. 12 Kasım 1986 tarihinde EURO'88 Grup Eleme karşılaşması olan Kuzey İrlanda maçında ilk ve son A Millî maçına çıkan Kapucu, bir ay sonra ise Olimpik Millî olmuştur. İsviçre karşısında ilk Olimpik Millî maçına çıkan Kapucu, son millî maçına ise yine olimpik düzeyde Bulgaristan karşısında çıkmıştır. 9 Aralık 1987 tarihindeki bu karşılaşma Kapucu'nun son millî karşılaşması olmuştur.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Orhan Kapucu saha kenarındaki kariyerine Antalya Özel İdarespor'un antrenörü olarak başlamıştır. 1995 ve 1997 yılları arasında bu görevine devam etmiş, bir sezon boyunca takım çalıştırmamış ve 1998-99 sezonu başında Batman Belediyespor'un başına geçmiştir. Bir sezon sonra Mardinspor'un başına geçmiş ve bir sezon sonra da Şanlıurfaspor ile anlaşmıştır. İki sene burada kaldıktan sonra 2002-2003 sezonu başında Siirtspor'u çalıştırmaya başlamış, sezon sonuysa Alanyaspor'un başına geçmiştir. Kapucu sırasıyla Maltepespor, Aksarayspor, Cizrespor, Ceyhanspor, tekrar Cizrespor, Hatayspor ve Samsunspor'u çalıştırmıştır. 2010 yılında Mardinspor’un başına geçen Kapucu, daha sonra Hatayspor ve Siirtspor’u çalıştırdı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA