USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SANATLARINI AĞAÇLARIN ÜZERİNDE İCRA EDİYORLAR

Batman Belediyesi, ağaçlara form verme çalışmalarına başladı. Kent genelinde bulunan park ve bahçelerin yanı sıra kaldırım ve refüjlerde yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

SANATLARINI AĞAÇLARIN ÜZERİNDE İCRA EDİYORLAR
29-11-2022 16:27
29-11-2022 16:28
BATMAN
Google News

Ağaçların budanması kadar onlara form vermenin bir sanat olduğunu ifade eden Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, özellikle ağaçlara figürlü form vermenin çevreye farklı bir hava kattığını ifade etti.

Ağaçlara farklı bir görünüm kazandırmak için birbirinden farklı şekilleri ağaçlara işleyen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli: “Yeşil çalı türü bitkilere form vererek çevreye farklı bir ambiyans katmasına yardımcı oluyoruz. Özellikle yaprak dökmeyen yemyeşil ağaçlar adeta birer sanat eserine dönüşüyor. Genelde bölgeye özgü insanlarımızın göz zevkine hitap eden doyurucu bir görsel sunuyoruz. Ağaçlar yaptığımız formlarla kendini daha bir güzel gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

Kış nedeniyle yaprak dökmeyen bitki türlerinde gerçekleştirdikleri form verme çalışmasıyla ağaçların bulunduğu ortamı güzelleştiren Batman Belediyesi, 2020-2022 yılları arasında; dişbudak, çınar, çınar yapraklı dut, karaçam, süs eriği, süs elması, oya ağacı, hatmi ağacı, çitlembik, kızılağaç, akça ağaç, tespih ağacı, mavi servi ve karaağaç gibi farklı türden 9 bin 896 ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Ekipler, Kasım ayı sonlarında başladığı form verme çalışmalarını Mart ayı ortalarına kadar sürdürecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA