Gazetemize demeç veren TMO bölge müdürü Güneş: 25 Ağustos 2016 günü alınan Mısır alım randevu leri üzerine, 29 Ağustos tarihi itibari ile fiili alımlara başlandı.
Bu güne kadar 95 000 ton satım randevusu alındığı, bundan 20 000 ton Mısır alımının gerçekleştiği bildirildi.
Bölge illerinden, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Silan, bölgelerinden Mısır hasadının % 60 nın tamamlandığı…
Bölgede en büyük alıcı olan TMO üreticiyi Tüccarın insafına terk etmediği ve depolama, boşaltma da sıkıntı çıkarmadan, hızlı bir şekilde alımları gerçekleştirerek, depolama sorununu anında çözmüştür.
Günlük olarak 4 500 ton alım kapasitesine sahip olan batman bölge müdürlüğü, talep üzerine bu kapasitesini büyütmeye elverişli altyapıya sahiptir.
Bu güne kadar 20 000 Ton mısır ı kilosu 740 krş tan toplam 140 000 000 T.L 15 gün içinde ödeme yaparak, bölge ekonomisine katkıda bulunmuştur.
Ayrıca ilimiz depo ve silolarının tamamını da kiralayan TMO bölge müdürlüğü, depoculuk alanında da il ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
