USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uçar, Halepçe Katliamını kınadı

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, 16 Mart 1988 yılında yaşanan Halepçe Katliamını il binası önünde yapılan basın toplantısı ile kınadı.

Uçar, Halepçe Katliamını kınadı
16-03-2015 17:38
Google News

16 Mart 1988’de Irak Kürdistanı’nda tarihte eşine az rastlanacak bir katliam ve soykırım gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Halepçe kenti üzerine Irak Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, kimyasal bombalar atarak yaklaşık 7 bin insanın zehirlenerek öldürülmesine neden olduğunu söyledi. Uçar: “Enfal hareketi denen harekat ile Müslüman Kürtlere yönelik yapılan katliamlar soncu 182 bin insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmiş, on binlercesi sakat kalmış ve büyük bir kısmı açlıkla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu acıların hafızalarda en çok yer edineni ise kuşkusuz Halepçe olayıdır” dedi. 

KATLİAMIN PLANLAYICILARINI NEFRETLE KINIYORUZ

16 Mart 1988 günü evlerindeki sığınakta Halepçe’de yaşanan katliamı anlatan genç bir kız tarafından yazılan mektubu da okuyan Uçar: “Bu katliam hepimizin hatıralarında taze tuttuğu ve unutulması mümkün olmayan Halepçe Katliamıdır. Hepimizin, planlayıcılarını nefretle kınadığımız ve telin ettiğimiz Halepçe Katliamı, insanoğlunun ne kadar vahşileşebileceğinin göstergesidir. Bugün vesilesi ile Halepçe Katliamını ve düzenleyicilerini ve Ortadoğu coğrafyasında ve İslam aleminin her yanında gerçekleşen katliamları telin ettiğimizi ve nefretle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” ifadelerinde bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA