USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YILMAZ “EMEKLİLERİMİZİN REFAHINI YÜKSELTECEĞİZ”

Yaşlılar Günü vesilesiyle Batman Emekliler Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştiren DEVA Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz, emeklilerin hak ettikleri refaha kavuşması için çalışacaklarını belirtti.

YILMAZ “EMEKLİLERİMİZİN REFAHINI YÜKSELTECEĞİZ”
30-09-2022 17:55
30-09-2022 17:56
Google News

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Ekmen ile görüşen DEVA Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz “Yaşlı nüfusumuzun toplumdan ve yönetimden beklentilerinin başında, saygınlık, sosyal hayata katılımları için ihtiyaçlarının giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim sağlayabilmeleri gelmektedir. Bu sebeple yaşlı bireylerin toplum ile bütünleşmesi, daha aktif ve sosyal hayata bağlı kılınmaları adına yaşlı vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, bakım, barınma ve sağlık konularında karşı karşıya kaldıkları sorunların çözülmesine yönelik düzenlemelere ağırlık verilmesi ve özen gösterilmesi gereklidir.

Hayatlarının en güzel yıllarını vatandaşımız için çalışarak geçirdikten sonra emekli olan vatandaşlarımız maalesef bugün açlık sınırının altında bir gelir ile yaşamak zorunda bırakılmış. Bugün yoksulluk sınırı 23 bin lira ve açlık sınırı 7 bin liradan fazlayken, emeklilerimiz 3-4 bin liralık maaş ile hayatta kalmaya çalışıyor. DEVA iktidarında emeklilerimizin refahını artırmak için emekli aylıklarını satın alma gücünü koruyacak şekilde arttıracak, düşük emekli maaşı alan emeklilerimize daha yüksek tutarlarda bayram ikramiyesi verecek ve emekliler ve bankalar arasındaki promosyon şartlarını emekliler lehine düzenleyeceğiz” İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA