USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin endişe içerisinde olduğuna dikkat çekti.

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI
25-01-2023 23:29
25-01-2023 23:30
BATMAN
Google News

Çiftçilere çağrıda bulunan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş “Bütün dünyada kuraklık var. Şimdiye kader çiftçilerimiz kuraklık nedeni ile fazla sigorta yapmıyordu. Bu sene ise kuraklık için çiftçilerimiz sigorta yapmaya başladı. Temennimiz ve isteğimiz, çiftçilerimizin sigorta için müracaat etmeleridir. Kuraklık nedeni ile sigortalarını bankada veya tarım kredi kooperatiflerine yapmaları gerekiyor.

Batmanda yaklaşık 8 bin çiftçimiz var. Bu çiftçilerimize merkezde tarım kredi kooperatiflerine ilçelerde ise bankalarda ekinlerini sigorta yaptırsınlar. Çiftçiler tarım sigortasını yapmadıkları zaman bu sene kuraklık onları daha ciddi etkileyecektir. Her çiftçimiz tarım sigortasını yapabilir. Buğday arpa için 15 Şubat’a kadar, mercimek ve nohut için 17 Şubat’a kadardır. Bu süre içinde çiftçilerimiz gidip sigortalarını yaptırsınlar. Çiftçilerimiz her konuda sigorta yapabilirler. Çiftçilerimiz kuraklık için, ateş yanması için, sel felaketleri için sigortalarını yapsınlar” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?