USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKIL ALMAZ BİR AYRIŞTIRMA…

01-04-2019

 Geçen hafta sonunda okuduğum haber tüylerimi diken, diken etti, seçim öncesi adeta talan edilen Batman belediyesinin malları ve buna kimsenin ses çıkarmaması…
Hangi çağda yaşıyoruz, nasıl bir sistemdeyiz, nelerle uğraşıyoruz, neden herkes sessiz ve kimse bu gidişata dur diyemiyor?
Bunu yapanın aklı dengesi yerinde olmayabilir, ne yaptığını bilmeyebilir veya birileri ona dayatmış olabilir, bundan hesap soracak veya hesap vereceği bir yer yok mu?
Bu devlet o kadar aciz mi, bu devletin bir hukuku, bir yasası ve bir yürütme gücü yok mu? Bu devlet bu ülkeye hâkim güce sahip değil mi?
Ben devletin güçsüz ve zayıf, iktidarsız ve sahipsiz olduğuna inanmıyorum, aklı dengesinden şüphe edilecek birinin devletin yerel yönetimler gücünü arkasına alarak…
Seçim öncesi adeta talanı andıran bir vurdumduymazlık ile devletin malları ve milletin alanlarını oraya buraya savuruyor!
Bu ilin bir valisi yok mu, bu memleketin siyasileri yok mu, bu memleketin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sözde akil insanları yok mu?
Neden kimse bu meczuptan bu davranışlarından bir hesap sormuyor ve ses çıkarılmıyor, adeta herkesin hesabına gelmiş gibi, yoksa saydığım güçlerin hepsi bu kanunsuzluğa ortak mı?
Bakın verdiği ve dağıttığı mal, mülk ve paralara hangisi yasal prosedüre ve temayüllere uygu, hangisi memleket ve halk yararına?
Belediyenin araçlarını verdiği emniyet müdürlüğünün araca ihtiyacı var mı? Bu hibe ve bağısı kabul edecek yasal prosedür işletildi mi? 
Bağışlanan Kültür evleri için Kültür bakanlığı ve Turizm il müdürlüğü ile bir protokol ve bir anlaşma yapıldı mı? Bunun ile ilgili idari alt yapıları var mı?
Daha yapılmamış bir sportif faaliyet için önceden ödeme yapılması ne kadar yasal ve ne kadar etik bir davranış, iş adamları ve müteahhitler aylarca ödenek alamadığı bir dönemde yapılmayan hizmetin ödemesi yapılıyor! 
Yapılan imar değişiklikleri, kimlere ve hangi güce hizmet etmek, nasıl bir çıkar çarkı içinde yapıldı bununda açıklaması çok zor!
Haydi, bunlar dağıtıldı, peki belediyenin bunlara ihtiyacı yok muydu? Belediye nin kaynakları ile alınan bu araçlar, bu tesisler ve bu gayrimenkuller, neden devlet kurumlarına verildi?
Örneğin 600 kişilik tekstil atölyesinin il özel idare devir edilmesi ile bu kurum bu atölyeyi hangi imkânlar ile çalıştıracak?
Belediye yi bir sürü borç altında bırakarak yapılan bu yatırımlar devlet kurumlarına verilirken hiç olmazsa borçlarına karşılık verilseydi…
Bu da yok sanki bu devletin için da başka bir paralel devlet varmış gibi, sanki FETÖ mallarıymış gibi, sanki bu mallar düşmanın eline geçecekmiş gibi, sanki siyasi bir parti le düşmanca savaşıyormuşuz gibi, sanki işgal edilmiş bir köy gibi tüm mallar yağmalanıp, yakılıp yıkılıyor!
Oysa gayet resmi ve gayet kanuni bir partinin gayet sade vatandaşlarının siyaset yaptığı bir parti temsilcileri bu belediyeyi devralacak, bunların yasal olarak düşman olduklarına yönelik hiçbir belirtileri bile yok.
Bu insanlar mecliste, bu insanlar devletin en gizli yerlerinde bu insanlar yasal bir çerçevede, siyaset yaparak bu belediyeleri yönetmeye talip ve bu halk onları tercih ediyorsa, biz de demokrasi ve hukuk devleti isek bir sorun olmamalı…
Ama bazılarının kafası bunu alamıyor ve bazıları devletin yasalarına ve yönetim şekline bile tahammül edemiyor.
Oysa bu devlet güçlüdür ve bu devlet her kese her yere hâkimdir,  tüm olaylar devletin kontrolündedir, nasıl yöneticilerden memnun olmayınca, Kayyum atayabiliyorsa, bu Kayyumların yasa dışı işlerinden de hesap soracaktır.
Bu memleketi belediye, hükümet, devlet veya millet olarak ayırmaya ve ayrıştırmaya, sözde milliyetçilik yaparak, halkın ve belediyenin mallarını talan etmeye bu devlet müsaade etmeyecektir.
Bu malların bu halkındır ve bu devlette bu halkındır, kimse oraya buraya kaçıramaz bu devlet bu hesabı sorar….

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?