USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

REKTÖR DURMUŞ’TA O BEYİN YOK!

02-09-2019

Pazar günü sabah kahvaltısında, Milletvekili Ziver Özdemir ve il başkanı Akif Gür ile teşkilatın ileri gelen kişileri birlikte, basın toplantısındaydık.
Milletvekili ve beraberindeki heyet, iki saat boyunca, yatırımları ve bu yatırımların nasıl izlendiğini basın mensuplarına sunmaya çalıştı…
Karayollarından, Sağlık yatırımlarına, Milli eğitimden, Tarım yatırımlarına, sanayi bölgesinden Tekstil kent yatırımına ve en son Üniversite yatırımı için olan, olacak ve planlananları sundu.
Konuşmasının başında verdiği mesaj, “biz iktidar olarak çok çalışıyoruz, ama kamuoyunda bu çalışmalarımız bek bilinmiyor” bu düşüncedeydi sayın milletvekili ve ekibi…
Ama konuşmasının sonunda, sanırım yanıldığını fark etti, bu konuda sıkıntılı olduğu ve bu sıkıntılardan dolayı elleri kollarının bağlı olduğunu maalesef itiraf etti.
Her kes, her siyasi ve her madde değişmesine rağmen, bu bürokrasi bir türlü değişmiyor ve değiştirilemiyor, işte bütün sıkıntı burada… 
Bu sıkıntılarını bizim anlamamız ve inanmamız güç olsa da, onu böyle kabul ediyoruz, bu gün diğer iller arasında, eğitimde ve gelişmede, üniversiteleşme de ve sağlıkta eğer çok geride kalmışsak, AKP iktidarının bunda çok büyük etkisi vardır.
Bu bürokratların tamamı, AKP iktidarı ve maalesef Özdemir in vekillik veya il başkanlığı döneminde atanmış bürokratlardır.
Kısacası bunların AKP bürokratları olduğunu açıkça söyleyebiliriz, zamanında, liyakata ve çalışkanlığa değil sakala ve Namaza bakılınca işte bu işe yaramaz idareciler bu ilin kaderine oturdu ve bir daha kalkmamacasına!
Bakın Üniversitemize ve başındaki kişiye, onda beyin yok dediğimizde haşa insandan farklı bir canlıdır veya beyinsizdir demeye getirmiyoruz, ama adamda, hizmet, vatanseverlik, inanç ve emeğe dayalı bir gelişme gösterme beyni gelişmemiştir veya yoktur…
Fakat iyi taklit etme, başkasını kendi çıkarı için kullanma makamını korumak ve ilerlemek için her türlü beyinsel faaliyete ve zeka ya sahip biri.
Hep karşı tarafı nasıl etkilerim, karşı tarafı nasıl etkimde bırakırım, gücüme nasıl güç katarım, ben yönetir ve ben sahip olurum, kısmını çalıştırıp geliştirmiş beyninin…
Tezlerine ve yayınlarına bakmak lazım, acaba hocalarını nasıl etkileyip, yayınlarını nerden alıp kopyalamış bunu merak ediyorum?
Adama Türbinlere oynuyor derken, çalışan beyni ona farklı bir algılama yaptırarak, hiç işi olmayan ve tamamen gösteriş odaklı, öğrenci kayıt ofisinde oturup, kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin bizzat kaydını yapmaya çalışarak, medya da gündem oluşturmaya çalıştı.
Yani yeter ki birileri ondan söz etsin, yeter ki haber olsun, işi olmayan işe girerek, duygulara ve gözlere hitap etmeye çalışıyor…
Peki Üniversitesi, peki kampüsü, peki, akademik kadrosu, idari kadrosu, bunlardan haberi var mı? Bunlarla övünecek ve haber yapacak kadar kendini güçlü his ediyor mu?
Kapanan bölümleri, kaçan akademisyenleri, onların yerine aldığı hantal ve beceriksiz, bir o kadar yalaka takımını…
Bunlarla bu memlekete hizmet etmesi, bu memleketi kalkındırması mümkün mü? İşte AKP iktidarının tipik bürokrat yapısı…
Yalakalık yap, şirin görün, iki rekat Namaz kıl, sakal bırak ve milli, dini birkaç kelime okuyup ezberle, birde Cuma günleri ve Kandil günlerinde mesaj at, etkinlik yap… 
İstersen başındaki kurumu bok götürsün, istersen milletin ve memleketin işi aksasın, istersen, memleketi ateşe versin…
Öncelikle bu iktidarın, milletvekili Özdemir ve il yönetiminin en kısa sürede, bu başarısız idareci ve yöneticilerinin katılacağı basın toplantısı yaparak, bunları basının huzuruna çıkarması gerekir.
Esas hesap vermesi gerekenler, Rektör ve Rektör gibi vatan haini il idarecileridir. Vatana en büyük ihanet bu vatana hizmet etmek için işgal ettiği makamları kendi çıkarı için kullanıp o kuruma zarar vermektir.    
Zarar vermek yalnız çalmak, çırpmak ve yıkmak değildir, hiçbir şey yapmamak ve kurumu zayıflatmak ta en büyük ihanettir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?