?>

BATMAN TURİZMİNDE HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Batman Turizm Master Planı Güncelleme Çalıştayı, Mor Kuryakos Manastırı’nda geniş katılımla gerçekleştirildi. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, geçen yıl yaklaşık 650 bin ziyaretçinin ağırlandığını belirterek, bu yıl için hedefin 1 milyon ziyaretçi olduğunu açıkladı. Çalıştayda turizmin Hasankeyf’in yanı sıra doğa, kış, termal, kültür ve su turizmiyle çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Gündem - 1 saat önce

Batman’ın turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve mevcut Turizm Master Planı’nın güncellenmesi amacıyla düzenlenen Batman Turizm Master Planı Güncelleme Çalıştayı, Mor Kuryakos Manastırı’nda gerçekleştirildi.

Batman Valiliği himayesinde; Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilen çalıştayda kentin mevcut turizm altyapısı ile gelecek dönem stratejileri değerlendirildi.

Programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak, ilçe kaymakamları, farklı üniversitelerden akademisyenler ve turizm alanında çalışan uzmanlar katıldı.

“MASTER PLAN UYGULAMA İÇİN”

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Canalp, 2024 yılında hazırlanan Batman Turizm Master Planı’nın günün ihtiyaçlarına göre yeniden ele alındığını belirtti.

Planların yalnızca hazırlanan belgeler olarak kalmaması gerektiğini vurgulayan Canalp, “Master plan bizim için turizmin reformuydu. Bugün burada yaptığımız iş ise bu reformu yeniden reform etmektir. Yeni güncellemeler varsa bunları mutlaka ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

Canalp, turizm altyapısının yalnızca konaklama tesislerinden ibaret olmadığını; ulaşım, eğitim, araç-gereç ve sektörün ihtiyaç duyduğu diğer unsurların da bütüncül şekilde planlanması gerektiğini ifade etti.

“TURİZM HASANKEYF’LE BAŞLAYIP HASANKEYF’LE BİTMEYECEK”

Batman turizminin yalnızca Hasankeyf üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Vali Canalp, ilçelerin sahip olduğu farklı turizm potansiyellerinin de öne çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Hasankeyf’te mağaralar, arkeopark ve müzenin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü aktaran Canalp; termal, doğa, kültür, kış ve su turizmi alanlarında da yeni projeler üzerinde çalışıldığını kaydetti.

MALABADİ VE BATMAN BARAJI İÇİN TEKNE TURU PLANI

Turizmi çeşitlendirmeye yönelik projeler hakkında bilgi veren Canalp, Malabadi Tabiat Parkı ile Batman Barajı’nda tekne gezilerinin hayata geçirilmesinin planlandığını açıkladı.

Malabadi Köprüsü çevresinde yapılan düzenlemelerle bölgenin turizm rotalarına daha fazla dahil edilmesinin amaçlandığını belirten Canalp, Sason’da yürütülen kayak tesisi çalışmalarının da kış turizmine yönelik projeler arasında bulunduğunu ifade etti.

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Vali Canalp, Batman’ın turizm rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede geçen yıl kentte yaklaşık 650 bin ziyaretçinin ağırlandığını, bu yıl için ise 1 milyon ziyaretçi hedefi belirlediklerini söyledi.

Canalp, ziyaretçi sayısındaki olası artışa paralel olarak konaklama kapasitesinin de geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu 650 bin ve 1 milyon rakamları Canalp’in çalıştayda paylaştığı mevcut durum ve hedef verileridir.

TURİZM YATIRIMLARI İÇİN YENİ ALANLAR

Batman’ın mevcut yerleşim alanının yaklaşık 37 bin dönüm olduğunu belirten Canalp, buna ilave olarak yaklaşık 42 bin dönümlük hazır imar planı bulunduğunu söyledi.

Canalp, bu planlama içerisinde gelecekte ihtiyaç duyulabilecek turizm yatırımları için de alanlar ayrıldığını ifade ederek, kentin gelişiminin uzun vadeli planlama doğrultusunda yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

TANITIMDAN DİJİTALLEŞMEYE TURİZM MASAYA YATIRILDI

Çalıştayda kamu kurumları, üniversiteler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Batman turizminin geleceğine ilişkin görüşler değerlendirildi.

Toplantılarda tanıtım, pazarlama, markalaşma, dijitalleşme, turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve Batman’ın ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılması başlıkları ele alındı. Çalıştayın, güncellenecek Turizm Master Planı’na katkı sunması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI, 1 TUTUKLAMA

2026-09-17 18:05 - Asayiş

BATMANLI YAZAR ABDÜLHAKİM İÇER’İN ‘SEVDALI YOLCUYA’ KİTABI RAFLARDA

2026-09-16 20:02 - Gündem

DBP, BATMAN’DA SEÇİME GİDİYOR

2026-09-17 18:44 - Gündem

2,5 KİLOMETRELİK YENİ BYPASS YOLU

2026-09-19 17:10 - Gündem

CEZA VE TEVKİFEVLERİ HEYETİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

2026-09-18 02:16 - Gündem

KOZLUK KENT MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2026-09-18 02:17 - Spor

DBP İL ÖRGÜTÜNDE YENİ DÖNEM

2026-09-20 11:06 - Gündem

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ 34. YILINDA DUALARLA ANILDI

2026-09-18 02:17 - Gündem

AHMET DİNÇ VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

2026-09-21 13:30 - Gündem

NECAT NASIROĞLU BULVARI’NIN 2. ETABINDA ASFALTLAMA BAŞLADI

2026-09-17 18:01 - Gündem

İlgili Haberler

KUZEY ŞEHİR BULVARI’NDA DEMİRYOLU GEÇİŞİ İÇİN YENİ ADIM

21:22 - Gündem

BELEDİYE’DEN GLÜTENSİZ ÜRÜN DESTEĞİ

21:11 - Gündem

OKUL ÇEVRELERİNDE 67 İŞ YERİ DENETLENDİ

21:10 - Gündem

MÜDÜR TUNCER, DANALI KÖYÜ’NDE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

21:06 - Gündem

CHP YÖNETİMİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

15:26 - Gündem

Günün Manşetleri

KUZEY ŞEHİR BULVARI’NDA DEMİRYOLU GEÇİŞİ İÇİN YENİ ADIM

21:22 - Gündem

BATMAN TURİZMİNDE HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

21:21 - Gündem

SAĞLIK HİZMETLERİ ASKOM’DA ELE ALINDI

21:16 - Sağlık

FIRAT “TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR”

21:14 - Politika

BELEDİYE’DEN GLÜTENSİZ ÜRÜN DESTEĞİ

21:11 - Gündem