?>

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’ ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından verildi.

Eğitim - 2 yıl önce

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek projesi' kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik görsel sanatlar (resim ve afiş) ile edebi metinler (kompozisyon ve şiir) yarışması sonucunda il birincisi olan öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı odasında gerçekleşen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, Batman Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Şehmus Yılmaz, Yeşilay İl Koordinatörü Özge Kızar, Okul Müdürleri, İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorisinde edebi metinler (kompozisyon ve şiir) ve görsel sanatlar (Resim ve Afiş) dalında il birincisi olan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Yarışmada il birincisi olan öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, başarılı öğrencileri kutlayıp öğrencilere başarı belgelerini ve ödüllerini verdi.

Müdür Kurtaran, gençler arasında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan öğrencileri ve onları destekleyen öğretmenleri tebrik etti. Yarışmada dereceye giren eserlerin, okulların web sayfalarında da yayınlanmasını istedi. Bu eserlerin, öğrencilere ilham vererek gelecek yıllarda daha fazla genç tarafından benimsenmesini sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin yanı sıra onları destekleyen öğretmenler, okul yöneticileri ve ailelerine de teşekkürlerini iletti.

İl Müdürü Kurtaran, Yeşilay Cemiyeti'nin toplumda önemli bir rol üstlendiğini belirterek, gönüllülük esasıyla faaliyetlerini sürdüren bu kurumun, gençlerin sağlıklı yaşam biçimlerine teşvik edilmesinde kilit bir aktör olduğunu vurguladı. Okullarda faaliyet gösteren Yeşilay kulüplerinin, öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korumak için yürüttüğü etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Proje ile İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini kavramaları ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

SAHA ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

2024-04-12 10:32 - Gündem

YENİ PSİKİYATRİ UZMANI BAŞLADI

2024-04-16 14:56 - Sağlık

ŞİDDETE KARŞI TEK SES!

2024-04-17 14:33 - Sağlık

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

2024-04-18 13:12 - Eğitim

ÖĞRENCİLER, HAYAT BİLGİSİ DERSİNİ VALİLİKTE İŞLEDİ

2024-04-16 12:35 - Eğitim

ÖZHAN “USTALIK DÖNEMİMİZ BAŞLIYOR”

2024-04-16 12:22 - Politika

KAÇAKÇILIK EKİBİ, BRİFİNG VERDİ

2024-04-16 12:33 - Asayiş

DOLANDIRICILAR YAKALANDI

2024-04-17 14:32 - Gündem

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİĞİ 21 NİSAN’DA

2024-04-15 14:48 - Gündem

KARABULUT “ŞİMDİ HİZMET ZAMANI”

2024-04-15 14:44 - Gündem

İlgili Haberler

MÜDÜR CİĞER'DEN GAZZE ŞEHİTLERİ İLKOKULU'NA ZİYARET

03:36 - Eğitim

MİNİKLERE 112 FARKINDALIK EĞİTİMİ

02:47 - Eğitim

RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI

02:09 - Eğitim

EĞİTİMDE ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

15:58 - Eğitim

MÜDÜR CİĞER’DEN LGS VE YKS KAMPLARINA ZİYARET

15:04 - Eğitim

Günün Manşetleri

ZABITADAN BAYRAM DENETİMİ

17:52 - Gündem

YILIN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖDÜL

17:51 - Sağlık

GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

17:50 - Gündem

AİLELERE YÖNELİK AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

17:49 - Gündem

KADİR GECESİ’NDE MANEVİ BULUŞMA

17:49 - Gündem