Eğitim

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’ ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından verildi.

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
18-04-2024 13:12
18-04-2024 13:13
BATMAN

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek projesi' kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik görsel sanatlar (resim ve afiş) ile edebi metinler (kompozisyon ve şiir) yarışması sonucunda il birincisi olan öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı odasında gerçekleşen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, Batman Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Şehmus Yılmaz, Yeşilay İl Koordinatörü Özge Kızar, Okul Müdürleri, İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorisinde edebi metinler (kompozisyon ve şiir) ve görsel sanatlar (Resim ve Afiş) dalında il birincisi olan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Yarışmada il birincisi olan öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, başarılı öğrencileri kutlayıp öğrencilere başarı belgelerini ve ödüllerini verdi.

Müdür Kurtaran, gençler arasında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan öğrencileri ve onları destekleyen öğretmenleri tebrik etti. Yarışmada dereceye giren eserlerin, okulların web sayfalarında da yayınlanmasını istedi. Bu eserlerin, öğrencilere ilham vererek gelecek yıllarda daha fazla genç tarafından benimsenmesini sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin yanı sıra onları destekleyen öğretmenler, okul yöneticileri ve ailelerine de teşekkürlerini iletti.

İl Müdürü Kurtaran, Yeşilay Cemiyeti'nin toplumda önemli bir rol üstlendiğini belirterek, gönüllülük esasıyla faaliyetlerini sürdüren bu kurumun, gençlerin sağlıklı yaşam biçimlerine teşvik edilmesinde kilit bir aktör olduğunu vurguladı. Okullarda faaliyet gösteren Yeşilay kulüplerinin, öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korumak için yürüttüğü etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Proje ile İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini kavramaları ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER