USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

18 Bin Ceviz fidanı dağıtıldı

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meyve bahçesi sayısını artırmak amacıyla ceviz ağacı fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

18 Bin Ceviz fidanı dağıtıldı
19-03-2015 17:46
Google News

Çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla  "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında, çiftçilere Chandler cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan: “Projenin maliyeti 243 bin TL’dir. Fidan maliyetinin yüzde 70'lik kısmı Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiği projede,  İl Müdürlüğümüze müracaat eden 260 çiftçimize Çiftçi Eğitim Merkezi'nde 18 bin 494 adet Chandler Cinsi Aşılı Ceviz Fidanı dağıtımı yapıldı. Toplamda 280 dekar alanda Kapama Ceviz Bahçesi Kurulumu için ihalesi gerçekleştirilmiş olan, 4 bin 500 adet demir direk, bin 300 metre kafes tel ve 2 bin 580 kilo gergi teli ve 30 bahçe kapısı da; 30 çiftçimize 15 gün içerisinde teslim edilecektir. 99 bin TL bedeli olan bu bahçe kapama malzemeleri için İl Özel İdaresinin katkısı yine yüzde 70 olacaktır” ifadelerinde bulundu.  

AĞAÇSIZ DAĞLAR KURTULACAK, BATMAN YEŞİLE BÜRÜNECEK

Çiftçilere meyve fidanı dikim tekniği ve bakımı ile ilgili Ziraat Mühendisleri tarafından bilgilerin de verildiği "Meyveciliği Geliştirme Projesi’nde bir konuşma yapan Ömer Tercan: "Bugün bu proje Batmanımızı hem fıstığıyla hem de diğer meyveleriyle daha da güzelleştirecek, ekonomik katkılarıyla çiftçi ailelerimizin bütçelerini güçlendirecektir. Bu kapsamda yaklaşık 280 dekarlık alanda kapama ceviz bahçesi tesis kurulacak. Toplamda 18 bin 494 adet aşılı Chandler Cinsi Ceviz Fidanı dağıttık. Çiftçilerimiz de bunları sağlıklı bir şekilde bahçelerine ve tarlalarına dikecekler ve en güzel ürünlerini alacaklar. Fidan maliyetinin bir kısmı İl Özel İdaresi bütçesinden, kalan kısmı da çiftçiler tarafından karşılandı. Batmanlılar ağacı seviyor, ben bunu görüyorum. Bu ilgi ve alaka da devam ettiği sürece, bu ağaçsız dağlar kurtulacak ve Batman yeşil bir görünüme kavuşacaktır. Projenin üreticilerimize ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamasını temenni eder, bereketli bir yıl geçmesini dilerim" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?