USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

320’nci haftada tiyatrolu eylem

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla düzenlendiği eylemlerin 320. Haftasında tiyatrolu eylem yapıldı.

320’nci haftada tiyatrolu eylem
29-03-2015 17:18
Google News

İnsan Hakları Derneği’nin Kayıp yakınlarıyla düzenlediği ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eyleminin 320’nci haftasında Gülistan Caddesi üzerinde bir araya geldi. Av. İlyas Tarım tarafından okunan basın açıklamasında: “1995 yılında ‘Cumartesi Anneleri’ bu kutsal mücadeleye başlamasaydı eğer belki daha nicemiz babasız, kardeşsiz, oğulsuz kalacak ve belki de katledilenlerden biri de biz olacaktık. Bu kutsal mücadele kayıplarımızı buluncaya, failleri yargılanıp cezalandırıncaya ve çocuklarımızı barış içinde büyütecek yarınlara kavuşuncaya dek devam edecektir” diye konuştu. 

ARTIK HİÇBİR ŞEKİLDE GÜVENDE DEĞİLİZ

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından bu hafta 320’ncisi düzenlenen ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemine 1990’lı yıllarda evlerinden alınan ve gözaltındayken kaybedilenlerin konu edildiği tiyatro etkinliği yapıldı. Tiyatro gösterisi öncesi basın açıklaması yapan Av. İlyas Tarım: “H‘iç’ Güvenlik Paketi onanarak meclisten geçti. Artık kolluk kuvvetleri herhangi yargı merciine başvurmadan 48 saate kadar insanlarımızı ‘muhafaza’ altına alabilecektir. 2005 yılında yürürlüğe giren Ceza Muhakemeleri Kanunu devlete ve güvenlik güçlerine karşı halkı korumak için yargı mercilerine haber verme zorunluluğu getirmişti. Bu düzenleme dün itibari ile resmen kaldırıldı. Yüzünü kapatmaya 4 yıl hapis… Yöresel kıyafete hapis… Molotof taşıyanı öldürme yetkisi… Ve H‘iç’ güvenlik paketi ile artık hiçbirimiz hiçbir şekilde güvende değiliz. Çözüm süreci Dolmabahçe deklarasyonu ve Newroz’da okunan mektup bizi sevindirip barış umutlarımızı güçlendirdi. Buna karşı Cumhurbaşkanının son dönemdeki açıklamaları, TSK’nın siyasi söylemleri ve Mardin’de valinin izni ile operasyonlar düzenlenmesi, son olarak Dağlıca’daki çatışmalar bizi karamsarlığa sürüklüyor. Şunu açık ve net bir şekilde belirtmek gerekiyor, aklınızı başınıza devşirin. 90’lı yılları ne siz taşıyabilirsiniz bir daha ne de bu halk buna müsaade eder” dedi. Basın açıklaması sonrası Tov Şano Tiyatro topluluğu tarafından evlerinden alınan ve gözaltındayken kaybedilenler için canlandırma yapıldı. | Hüseyin Sakar 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA